Hlavní obsah

Hráčem měsíce fotbalové ligy je Janošek, mezi trenéry vyhrál v únoru Priske

Pardubický záložník Dominik Janošek poprvé ovládl anketu o hráče měsíce první fotbalové ligy. Mezi trenéry v únoru uspěl sparťanský kouč Brian Priske, jenž navázal na triumf za listopad. Výsledky zveřejnila na webu Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Sparty Brian Priske během utkání ve Zlíně.

Článek

Janošek se ve čtyřech únorových kolech blýskl třemi výstavními trefami a pomohl Pardubicím k posunu z posledního místa tabulky. Čtyřiadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant má v kariéře na kontě osm ligových branek, šest jich přitom vstřelil v aktuálním ročníku. Východočeši i díky němu prohráli po zimní pauze v šesti zápasech pouze jednou.

Janošek předčil v anketě fanoušků listopadového vítěze Lukáše Haraslína ze Sparty a brněnského kanonýra Jakuba Řezníčka, který vyhrál v říjnu.

Pardubice mohly uspět i v kategorii trenérů, Radoslava Kováče i Martina Svědíka ze Slovácka ale porazil Priske. Sparta na jaře zaváhala pod dánským koučem jen v úvodním kole v Olomouci (1:1), všechny čtyři únorové zápasy ale vyhrála. Letenští ztrácejí na vedoucí Slavii ze třetího místa už jen dva body.

Reklama

Související témata: