Hlavní obsah

Hradci riskantní krok zatím vyšel. Ale jedno vítězství ještě moc neznamená, krotí euforii ředitel Jukl

Hradec Králové

Riskantní krok zatím vyšel. Tak se dá krátce zhodnotit trenérská změna v Hradci Králové po skvělém debutu jedenatřicetiletého Luboše Prokopce v Teplicích. Tým pod jeho vedením po vítězství 2:0 unikl ze sestupové příčky prvoligové tabulky a boj o záchranu tak drží ve vlastních rukách.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér fotbalistů Hradce Králové Luboš Prokopec (uprostřed) se raduje z vítězství v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

„Měli jsme na paměti, že angažování nesmírně mladého kouče před klíčovým zápasem jara může být různě vnímáno. V případě porážky bychom byli v kritické situaci a těžko bychom ztrátu doháněli. Takhle jsme ožili. Ale z jednoho vítězství, byť na půdě rivala z konce tabulky, neděláme unáhlené závěry. Ještě potřebujeme uhrát minimálně sedm bodů," řekl pro Sport.cz Richard Jukl, generální ředitel hradeckého klubu.

Ve východočeském celku už nepokračuje v žádné roli odvolaný trenér Plíšek. „S Jirkou jsme ukončili pracovní činnost. Měl sice smlouvu na dva roky, ale došlo k dohodě. Nechtěli jsme nechat u mužstva ani asistenta Pavla Medynského. Bereme to tak, že kdybychom se třeba nezachránili, tak u mužstva zůstane i na podzim Prokopec s novým asistentem Pilným," tvrdil Jukl.

Fukal nebyl nominován

S týmem už nepřijel k zápasu dosavadní kapitán Milan Fukal. „Je to výborný kluk i fotbalista, ale tentokrát nebyl nominován kvůli sportovní výkonnosti. Vím, že při hře o záchranu se většinou spoléhá na zkušené hráče, jenže jsme si analyzovali chyby při inkasovaných gólech. Dostávali jsme je hodně středem obrany. Nějaká změna musela nastat. Trenér Prokopec se rozhodl pro jinou stoperskou dvojici," vysvětloval generální ředitel.

Trenérskou rošádu v Hradci přijal pozitivně i sportovní manažer klubu Ladislav Škorpil.  „Luboše Prokopce v lize dosud nikdo neznal, ale v klubu ho známe. Ten hoch ve své dosud krátké kariéře má štěstí. A jestli na něj dohlížím? V sobotu jsem byl s týmem na tréninku," usmál se protřelý stratég a někdejší úspěšný trenér.

„Nadšení z posunu na nesestupovou příčku je úměrné tomu, že do konce zbývá ještě pět kol. V Teplicích se nám vykartovali Šisler s Hadaščokem. A nemáme tak široký kádr, abychom lehce nahradili dvě opory," dodal Škorpil před nedělním zápasem se Slováckem.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články