Hlavní obsah

Brno - Hradec 3:0Hradec Králové neubránil rohové kopy a v Brně prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Schuster 1 : 0
77. Jugas 2 : 0
90. Markovič 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna zvítězili ve 2. kole Synot ligy nad nováčkem z Hradce Králové 3:0. Soupeře potrestali po rohových kopech, které zužitkovali obránci Aleš Schuster a Jakub Jugas. Brno tak vyhrálo v lize nad Hradcem poprvé od roku 2003, naopak Hradec v nejvyšší soutěži neskóroval už 587 minut v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Úvod zápasu však patřil hostům, kteří dvakrát nebezpečně zahrozili. O útočnou produkci se především staral aktivně hrající Halilovič, který v prvním případě běžel sám do otevřené brněnské obrany, ale včas vyběhnul brankář Hladký. Následovala rychlá akce Štípka, který poslal míč z pravé strany hřiště na hranici vápna na Haliloviče a brněnský brankář musel opět zasáhnout.

Běžela dvacátá minuta a opět byl v akci Halilovič, který mohl otevřít skóre utkání. Bosňan se obtočil kolem Fischera a z dobré pozice netrefil odkrytou bránu. Dvořák mu pak hodně vyčinil, že mu nepřihrál před prázdnou svatyni.

I na druhé straně to pořádně hořelo, do vůbec první šance Zbrojovky se dostal nejmenší hráč na hřišti Alois Hyčka a stálo to za to. Po Paškově centru hlavičkoval do břevna hradecké brány.

Střelecký účet otevřel Schuster

Čekání na gól skončilo v 63. minutě. Místo Zavadila šel na roh netradičně Sýkora, což se ukázalo jako správný tah, když odchovanec Sparty posadil míč přesně na hlavičku nabíhajícího obránce Schustera.

Hosté mohli záhy odpovědět vyrovnávací brankou, nejprve zahrozil střeleckým pokusem Černý a především tutovka střídajícího Kuliče volala po gólu. Zkušený útočník ohrozil nejistého Hladkého, jemuž vypadl míč z rukavic a plazil se k brankové čáře, z ní ji však brněnský brankář stačil vyškrábnout do bezpečí.

Místo hradeckého vyrovnání se Brňané dočkali druhého pojišťujícího gólu. Další roh rozehrál Sýkora a znovu našel prostor, kde byl střelec. Nyní se o zakončení postaral střelou Jugas. Zbrojovka navíc v samotném závěru zvýšila na 3:0. Zavadilův centr našel Markoviče, který hlavičkou poslal Koubka potřetí lovit míč ze své sítě.

2. kolo fotbalové Synot ligy:
Zbrojovka Brno - Hradec Králové 3:0 (0:0)
Branky: 63. Schuster, 77. Jugas, 90. Markovič. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Černý. ŽK: Černý (Hradec). Diváci: 4150.
Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Fischer (83. Buchta), Zavadil, Malík (78. Kaščák), Hyčka - Pašek (70. Vávra), Markovič, Sýkora. Trenér: Kotal.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Križko, Rolko, Mareš - Kotiš, Janoušek (67. Kulič) - Štípek (57. Malinský), Černý (78. Prokeš), Halilovič - Dvořák. Trenér: Prokopec.

Reklama