Hlavní obsah

Hradec musí do azylu, část podzimu odehraje v Ďolíčku! Stadión nováčka nesplňuje licenční kritéria

Hradec Králové

Vršovický Ďolíček by se měl stát na podzim domácím hřištěm fotbalistů Hradce Králové. Stadión prvoligového nováčka nesplnil licenční kritéria, čekají ho menší stavební úpravy. Práce na nich neskončí dřív než v průběhu podzimní části, Votroci proto musí do přechodného azylu. Volba pravděpodobně padne na Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vršovický Ďolíček má být azylem pro Hradec Králové. Ilustrační snímek.

Článek

„V tuto chvíli na našem stadiónu hrát první ligu nemůžeme," uvedl ředitel klubu Richard Jukl. K udělení licence stojí v cestě jediný zádrhel, a sice chybějící oddělené a dostatečně velké prostory pro VIP, zástupce médií a policii.

„Náš stadión je ve stavu dědečka, ale až na zmíněné prostory ostatní parametry splňujeme. Od osvětlení přes vyhřívání až po počet míst na tribunách," podotkl Jukl s tím, že již bylo vydáno stavební povolení na vestavbu, která vznikne na východní tribuně.

Její součástí budou dvě schodiště. V běhu je už výběrové řízení na zhotovitele díla, které vznikne ve dvou etapách. Ze dvou třetin ho zafinancuje město a z jedné třetiny klub. Celkově by mělo vyjít na 14 miliónů korun.

„Je jisté, že do začátku ligy to hotové nebude," přiznal Jukl. Hradec proto musí doložit nájemní smlouvu s klubem, na jehož stadiónu bude přechodně působit. „Jednám s Bohemians 1905 a s Mladou Boleslaví. Ale bude to zřejmě Bohemka, jsem před podpisem kontraktu," dodal hradecký šéf. Jak dlouho Východočeši budou Ďolíček využívat, nechce v tuto chvíli předjímat. Bude záležet na průběhu výběrového řízení, posléze na tempu stavebních prací.

„S nejvyšší pravděpodobností začneme dvakrát venku, potom se uvidí. Samozřejmě chceme odehrát mimo Hradec co nejméně zápasů. Jsem přesvědčený, že nehrozí, že to bude celý podzim. To by musely nastat obrovské komplikace," uzavřel Jukl.

Reklama

Související témata: