Hlavní obsah

Hr. Králové - Zlín 2:1Hradec po výborném úvodu ukončil proti Zlínu čekání na ligovou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Soukeník 1 : 0
14. Kubala (penalta) 2 : 0
62. Reiter 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové porazili ve 25. kole první ligy Zlín 2:1 a v nejvyšší soutěži zvítězili po osmi zápasech. V domácím azylu "Votroků" v Mladé Boleslavi se v úvodní čtvrthodině za Východočechy trefili Dominik Soukeník a z penalty Filip Kubala, který poté další pokutový kop neproměnil. V 62. minutě snížil střídající Rudolf Reiter. Hradec se v neúplné tabulce posunul na sedmé místo a bodově dotáhl šestou Boleslav, Zlín je po třetí prohře po sobě jedenáctý.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hradecká radost. Ilustrační foto.

Článek

Oba týmy se musely obejít bez svých nejlepších střelců v sezoně. Královéhradecký autor osmi ligových branek Radu pykal za čtyři žluté karty, na druhé straně šestigólového Tkáče nepustilo do hry zranění.

Lépe se s absencí opory vypořádali domácí "Votroci". V 10. minutě se po signálu ze standardní situace dostal míč k Soukeníkovi, jenž i za výrazného přispění Vraštilovy teče oslavil premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

O tři minuty později navíc hostující Procházka v rohu pokutového území nedovoleně atakoval Kubalu a sám faulovaný dvaadvacetiletý útočník z penalty navázal na trefu z minulého kola proti Jablonci.

Domácí mohli dominantní výkon v úvodní půli stvrdit v 37. minutě, kdy dostali po Cedidlově ruce šanci zahrávat další pokutový kop. Míč si opět postavil Kubala a poslal ho znovu k pravé tyči, tentokrát ale brankář Rakovan jeho pokus vystihl.

Na hrotu útoku "Ševců" nezvykle nastoupil jinak levý obránce či záložník Hloušek, ani zkušený bývalý reprezentant ale ofenzivní trápení svého týmu neprolomil. To se povedlo až po hodině hry jeho náhradníkovi Reiterovi, jenž po necelé minutě na hřišti pohotově zpracoval ve vápně míč a první zlínskou střelou na bránu snížil.

Utkání dostalo nový náboj a tempo výrazně vzrostlo, ani v nervózním závěru až se ale skóre nezměnilo. Hradec navázal na podzimní výhru 3:2 ze zlínské Letné a soupeře v lize porazil potřetí za sebou.

25. kolo první fotbalové ligy (hráno v M. Boleslavi):
FC Hradec Králové - Fastav Zlín 2:1 (2:0)
Branky: 10. Soukeník, 14. Kubala z pen. - 62. Reiter. Rozhodčí: Krejsa - Šimáček, Ratajová - Štěrba (video). ŽK: Čech, Kodeš, Soukeník - Cedidla. Diváci: 1173.
Hradec Králové: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Soukeník, Kodeš, Vlkanova, Novotný (45.+4 Leibl) - Kubala, Rybička (88. Vašulín). Trenér: Koubek.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (81. Chwaszcz) - Conde, Vraštil - Fillo (61. Reiter), Janetzký (81. Hellebrand), Dramé (71. Hrdlička) - Hloušek (61. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: