Hlavní obsah

Hrozná porážka, uznává Vitík. Bezzubá Sparta rychle ztrácí pozice

Praha

Během čtyř dnů ztratili veškeré kouzlo, jež si pod taktovkou kouče Vrby pracně vybudovali. Fotbalisté pražské Sparty prohráli druhé ligové utkání v řadě a Jablonec je přeskočil v tabulce na druhé místo. „Hrozná porážka,“ kroutí hlavou mladý obránce Martin Vitík. Jestliže chtěli Letenští ještě před derby aspoň trochu zamotat boj o titul, teď budou v lize hrát už jen o druhou příčku zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ve vzdušném souboji (zleva) Martin Doležal z Jablonce a Martin Vitík ze Sparty.

Článek

Nedělní porážka 0:2 na Slavii byla první pod vedením trenéra Vrby. Středeční 0:1 v Jablonci je po pravdě mnohem citelnější. Zatímco o titulu pro sešívané už stejně dávno nikdo nepochybuje, Radův soubor je pro Spartu přímým konkurentem v bitvě o druhé místo.

„Chyběla nám naše hra, protože soupeř nás porazil bojovností, vyhranými souboji, a to bylo vše. My jsme si ani nic nevypracovali. To je prostě špatně," běduje v rozhovoru pro klubovou televizi Martin Vitík.

Jeho tým na vydřeném jabloneckém trávníku herně zklamal.

„Nevím, jestli jsme si mysleli, že si to na takovém terénu uhrajeme svou kombinační hrou. Bohužel, terén na to nebyl, na což se ale nejde vymlouvat. Nikoho nezajímá, na jakém se hrálo hřišti, pro obě strany bylo stejné. Je prostě špatně, že jsme prohráli, tady jsme měli jasně vyhrát, vzít tři body... Hrozná porážka," běduje osmnáctiletý talent.

V neděli čeká Slovácko

Většinu zápasu sváděl souboje se zkušeným útočníkem Doležalem. Gól po standardce nakonec v závěru vstřelil jeho parťák Schranz.

„Doležal je určitě zkušený hráč, ale myslím, že jsem se s ním v soubojích popasoval slušně. Je to s ním těžké, je vysoký a silný, ale už jsem proti němu hrál podruhé a mám ho i nastudovaného. Takže v tom problém nebyl," hodnotí Vitík.

Hned v neděli Spartu čeká další důležitý zápas se Slováckem, které na ni ztrácí jen jeden bod.

„Jasně, Slovácko je těsně za námi a šlape nám na paty, ale každý zápas je teď klíčový. Musíme vyhrávat vždycky, jsme Sparta, měli bychom porazit každého, nehledě na soupeře," uvědomuje si letenský stoper.

Reklama

Související témata: