Hlavní obsah

Milan po vítězství ve čtvrté etapě vede závod Tirreno-Adriatico

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem čtvrté etapy závodu Tirreno-Adriatico se stal v hromadném spurtu italský cyklista Jonathan Milan a posunul se do čela průběžného pořadí. Díky desetisekundové bonifikaci sesadil z prvního místa Španěla Juana Ayusa, který vedl od triumfu v úvodní časovce. Na Milana ztrácí před závěrečnými třemi etapami čtyři sekundy.

Foto: Gian Mattia D'Alberto, ČTK/AP

Ital Jonathan Milan (uprostřed) v cíli etapy závodu Tirreno Adriatico

Článek

Milan porazil ve finiši o centimetry Belgičana Jaspera Philipsena, který byl nejrychlejší ve druhé etapě. Třiadvacetiletý Ital vybojoval sedmé profesionální prvenství a třetí ve WorldTour.

Na premiérový úspěch mezi cyklistickou elitou útočil Nor Jonas Abrahamsen, který strávil přes 200 kilometrů v úniku a vydržel v něm až do poslední chvíle. Spurtující peloton ho dostihl zhruba 100 metrů před cílem. Osmadvacetiletý jezdec skončil sedmý.

Milan se modrému trikotu lídra blížil den po dni. Závod začal třetím místem v časovce, po druhém místě v třetí etapě poskočil za Ayusa a dnes ho předstihl.

„Od rána jsem hrozně moc chtěl vyhrát a společně jsme to dokázali. Není to jen moje vítězství, ale týmové,“ řekl člen stáje Lidl-Trek. „Nebyl to jednoduchý den, v kopci jsem měl defekt a bylo náročné se vrátit do pelotonu. Kluci mi pomohli, jak to jen šlo. Dotáhli mě až do konce, byli neuvěřitelní. Dojezd byl hodně těsný,“ prohlásil Milan.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 4. etapa (207 km):
1. Milan (It./Lidl-Trek) 4:56:44
2. Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck)
3. Strong (N. Zél./Israel-Premier Tech)
4. Girmay (Eritr./Intermarché-Wanty)
5. Zingle (Fr./Cofidis)
6. Mayrhofer (Něm./Tudor)
...
161. KELEMEN (ČR/Tudor) -8:49
163. ČERNÝ (ČR/Soudal-Quick-Step) -9:41
Průběžné pořadí:
1. Milan 15:06:02
2. Ayuso (Šp./UAE Team Emirates) -4
3. Vauquelin (Fr./Arkéa-B&B Hotels) -18
4. Tiberi (It./Bahrain Victorious) -21
5. Vingegaard (Dán./Visma-Lease a Bike)
6. Grégoire (Fr./Groupama-FDJ) oba -26
...
149. KELEMEN-13:57
161. ČERNÝ -20:24

Reklama

Související témata: