Hlavní obsah

Hušbauer získal první titul, hráčská asociace ho zvolila nejlepším fotbalistou ligy

Praha

Aspiruje na více ocenění. Záložník Josef Hušbauer především míří s fotbalisty Sparty za mistrovským titulem, pět kol před koncem je navíc se 14 góly nejlepším střelcem Gambrinus ligy. První titul už má ovšem Hušbauer v kapse. Podle České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) je nejlepším hráčem ligy. O vítězi ankety rozhodují hlasy samotných fotbalistů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer slaví svůj gól proti Bohemians 1905.

Článek

Vyhlášení každoroční ankety hráčské asociace o Nejlepšího hráče ligy 2013/2014 proběhlo v rámci charitativního večera Nadace Taťany Kučerové Krása pomoci, který ČAFH podpořila.

Jméno vítěze ceny slavnostně vyhlásil bývalý československý reprezentant a držitel stříbrné medaile z mistrovství světa Josef Jelínek. Vítězem se stal jeho jmenovec Josef Hušbauer ze Sparty Praha.

„Pro Josefa Hušbauera bych hlasoval také, má před sebou velkou budoucnost. Patří do národního mužstva a myslím si, že pod trenérem Vrbou bude dostávat stále více šancí. Líbí se mi jeho hra, je to běhavý, tvořivý hráč. Kdybych ho měl porovnat s někým, kdo hrál v naší době, tak to byl Pepa Masopust," složil poklonu vítězovi ankety držitel stříbrné medaile ze světového šampionátu v Chile 1962 Josef Jelínek.

„Myslím si, že toho pro náš fotbal může ještě hodně dokázat, zejména pokud mu jednou vyjde angažmá v některé z velkých evropských lig. Přál bych mu, aby se mu jednou dařilo třeba v anglické nebo německé lize," citují patrona ankety webové stránky hráčské asociace.

Nejvíc je titul se Spartou

„Moje zvolení hráčem sezóny vyplývá z toho, že se nám daří jako týmu. I díky hráčům, které kolem sebe mám, můžu podávat dobré výkony. Navíc se mi nadstandardně daří i střelecky, takže jsem asi hodně vidět... Osobní ocenění jsou krásná a za tuhle cenu moc děkuju, ale skutečně mě nejvíc ze všeho zajímá titul se Spartou," uvedl vítěz ankety Josef Hušbauer.

Patří k oporám vedoucího týmu tabulky, který v probíhající sezóně ještě nepoznal v ligové soutěži prohru. Vstřelil 14 branek a má šanci stát se prvním záložníkem v historii Gambrinus ligy, který by se stal nejlepším střelcem. Na svém kontě má sedm reprezentačních startů.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články