Hlavní obsah

Italská varianta vítězí! Sparta na schůzce v Římě ulovila trenéra Stramaccioniho

Praha
Aktualizováno

Třetí sezóna bez titulu a jediné trofeje dovedla letenský klub k ráznému kroku. Pro příští ročník vsadí fotbalová Sparta na zahraničního trenéra. Podle deníku Sport se vedení klubu na schůzce v Římě již dohodlo s Andreou Stramaccionim. Italský kouč dříve vedl Inter, Udinese a Panathinaikos. Podle listu Gazzetta dello Sport se s klubem dohodl na dvouleté smlouvě, kterou má doladit již v úterý v Praze. Spartu v létě převezme po Petru Radovi.

Foto: Profimedia.cz

Italský trenér Andrea Stramaccioni by měl v příští sezóně působit na Letné.

Článek

Z Atén do Prahy, hlásí Gazzetta dello Sport. Podle italského listu dostal Andrea Stramaccioni jasné zadání - vrátit Spartě český titul a dovést ji konečně do základní skupiny Ligy mistrů.

Italský zdroj uvádí, že kouč podepsal smlouvu na dva roky za 1,5 miliónu eur (přibližně 40 miliónů korun) za sezónu.

Stramaccioni musel ukončil smlouvu s Panathinaikosem, který byl jeho posledním zaměstnavatelem. Do Prahy si přivede své spolupracovníky. Sparta skončí v lize třetí, takže si v příští sezóně zahraje jen kvalifikaci Evropské ligy.

Zahraničních trenéři v české lize (od roku 1994, kromě slovenských):
Jürgen Sundermann (Německo/Sparta, 1994)
Massimo Morales (Itálie/Příbram, 2008-09),
Alex Pastoor (Nizozemsko/Slavia, 2014),
Andrea Stramaccioni (Itálie/Sparta, od 2017).

Příští český titul se vyplatí

„Situaci kolem trenérů zatím nebudeme komentovat," avizuje mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Jedenačtyřicetiletý Stramaccioni by se měl stát pátým trenérem Sparty za poslední rok. A druhým cizincem po Němci Sundermannovi, který na letenskou lavičku v samostatné české éře usedne. V sobotním závěrečném utkání sezóny na Slovácku ještě povede tým Petr Rada, který přišel v březnu.

Gazzetta dello Sport poukazuje, že majitel klubu Daniel Křetínský, jeden z deseti nejbohatších mužů v České republice, má mnohem větší ambice. A příští domácí ročník bude velmi důležitý. Český šampión z roku 2018 se za předpokladu, že si vítěz Ligy mistrů zajistí i ve svojí ligové soutěži přímý postup, dostane jako náhradník přímo do základní skupiny milionářské soutěže!

Patová situace komplikuje posilování, ví Rada

Bývalý kouč české reprezentace se tak prodloužení smlouvy na Letné nedočká. „Vím, že vedení jedná se zahraničními trenéry, ale nechci si tím zatěžovat hlavu. Chci dodělat svou práci," avizoval Petr Rada po sobotním duelu s Hradcem Králové.

Kluby již nyní shánějí posily a trenérské bezvládí směrem k příští sezóně komplikovalo Spartě situaci.

„Situace je trochu patová. Vždy je nejlepší kontakt, pokud vás jako první osloví trenér. Kde jsem působil, tam jsem za posilami šel jako první já, abych je ujistil, že o ně mám jako trenér zájem. Osobní kontakt je z mého pohledu důležitý. Mám s ním pozitivní zkušenosti," poukazuje Rada.

Sparta se přetahuje se Slavií o zlínského stopera Jakuba Jugase, zájem má i o jeho spoluhráče Vukadina Vukadinoviče, vyhlédla si třeba Eldara Civiče ze Slovácka.

Na koho si ale ukáže Ital Stramaccioni...?

Reklama

Související témata: