Hlavní obsah

Jablonec - Č. Budějovice 3:0Jablonec konečně zabral. Trenér Horejš vyzrál na svůj bývalý klub

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Šulc 1 : 0
76. Chramosta (penalta) 2 : 0
94. Černák 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce vyhráli ve 14. kole první ligy nad Českými Budějovicemi 3:0. Severočechy poslal ve 29. minutě do vedení bývalý hráč Dynama Pavel Šulc, čtvrt hodiny před koncem se prosadil z penalty Jan Chramosta a ve čtvrté minutě nastavení uzavřel skóre střídající Michal Černák.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pavel Šulc z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Jablonečtí v lize zvítězili po třech porážkách a v neúplné tabulce se posunuli na 10. místo. Domácímu kouči Davidu Horejšovi vyšel první zápas proti Dynamu, odkud v létě na sever Čech přišel a kde vedle trenéra působil i jako hráč. Jihočeši podruhé za sebou prohráli, venku v této sezoně nejvyšší soutěže teprve podruhé nebodovali a jsou třináctí.

Domácí začali aktivněji a v sedmé minutě mohli otevřít skóre. Na Sejkovu kolmici za obranu si naběhl Šulc, ale hostujícího brankáře Janáčka zblízka nepřekonal. Chvíli nato zahrozili Severočeši znovu, Chramosta s Polidarem si však na malém vápně překáželi a zakončili vedle. V 21. minutě proti Sejkovi vyběhl až na hranici šestnáctky gólman Janáček a poté zasáhl i proti agilnímu Šulcovi.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jan Chramosta z Jablonce převzal před zápasem pamětní dres s počtem odehraných zápasů.

Za dalších osm minut už domácí vedli. Po rychlé kombinaci a přiťuknutí od Kratochvíla se dostal ze strany sám před brankáře Šulc a nezaváhal. Jednadvacetiletý záložník se trefil proti bývalému klubu a dal první soutěžní gól v jabloneckém dresu.

Severočeši skórovali po čtyřech soutěžních zápasech, o vedení ale mohli ještě do přestávky přijít. V závěru nastavení první půle se po Čoličově centru z přímého kopu nebezpečně odrazil míč a brankář Hanuš na čáře se štěstím zasáhl.

Po změně stran hostující trenér Weber, který v minulosti působil v Jablonci jako hráč a asistent kouče, dvakrát vystřídal, ale více šancí měli nadále Severočeši. Ve 49. minutě minul po brejku Chramosta, po hodině hry Sejk tísněný Čoudkem minul a chvíli nato zamířil vedle i Šulc.

V 76. minutě už Jablonečtí zvýšili. Čoudek ve vápně přišlápl unikajícího Jovoviče a Chramosta z penalty nezaváhal. Domácí útočník skóroval posedmé v ligovém ročníku. Vzápětí mohl přidat další branku Jovovič, ale Janáčka zblízka neprostřelil.

Jablonečtí se nakonec přece jen ještě jednou prosadili. Chramosta našel v závěru nastavení centrem na zadní tyči nabíhajícího Černáka a ten si připsal druhý gól v ligové kariéře. Severočeši porazili Dynamo v nejvyšší soutěži po dvou zápasech, v minulé sezoně s ním získali jen bod.

14. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0)
Branky: 29. Šulc, 76. Chramosta z pen., 90.+4 Černák. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Paták - Klíma (video). ŽK: Houska, Kratochvíl - Sladký, Potočný, Čoudek. Diváci: 1811.
Jablonec: Hanuš - Cools, Heidenreich, Akpudje - Šulc (86. Surzyn), Kratochvíl, Houska (90. Souček), Polidar - Jovovič (80. Černák) - Chramosta, Sejk (86. Patrák). Trenér: Horejš.
Č. Budějovice: Janáček - Čolič (69. Matoušek), Čoudek, Králik, Skovajsa (46. Zajíc) - Sladký - Čmelík (80. Švec), Čavoš, Hellebrand, Sluka (46. Hora) - Potočný (58. Mršič). Trenér: Weber.

Reklama