Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 0:1Jablonec neinkasoval a vydoloval cenné tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Kubista 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce zvítězili ve 3. kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu v Teplicích 1:0. Utkání rozhodl v 28. minutě svou premiérovou brankou v sezoně defenzivní záložník Vojtěch Kubista. Jablonec navázal na výhru proti Karviné, pod vedením trenéra Jiřího Vágnera i v druhém zápase naplno bodoval a v tabulce uhájil 13. místo, které jako poslední zaručuje záchranu. Teplice klesly na předposlední, barážovou příčku, na dnešního soupeře ztrácejí čtyři body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vojtěch Kubista z Jablonce se raduje z vítězného utkání.

Článek
Fotogalerie

Jablonečtí před zraky majitele klubu Miroslava Pelty a předpokládaného nového kouče od příští sezony Davida Horejše byli v první půli nebezpečnější, ačkoliv v úvodních minutách mohly skórovat oba celky. Nejdříve teplický brankář Grigar v pádu stihl vykopnout Silného střelu na přední tyč a na druhé straně gólman Hanuš v podobné šanci vychytal Fortelného.

Jablonec svou převahu přetavil ve vedoucí branku v 28. minutě, kdy si Kubista naběhl z levé strany do vápna, vypálil přes skluzujícího Shejbala a zblokovaný míč zapadl až za Grigarova záda. Devětadvacetiletý defenzivní záložník skóroval na den přesně po roce a navíc proti stejnému soupeři.

Na zásah jabloneckého odchovance mohl navázat jeho kolega ze středu pole Kratochvíl, ve dvou nadějných šancích ale výborně chytajícího teplického kapitána nepřekonal. V nastavení naopak znovu zahrozil nejlepší jarní střelec teplického týmu Sejk, v ojedinělé příležitosti ale trefil z hranice malého vápna jen Hanuše.

Obraz hry se nezměnil ani po pauze, co do počtu gólů nejhorší ofenziva soutěže permanentně zaměstnávala teplického Grigara. Dvakrát byl blízko pojistce Černák, po rychlém brejku ale nastřelil břevno a po hodině hry a centru střídajícího Ikauniekse vykopl jeho gólovou střelu z brankové čáry Shejbal. Malínský navíc v samostatném úniku netrefil bránu a Grigara v obrovské šanci nepokořil ani osamocený Ikaunieks.

Hosté nakonec mohli navzdory množství šancí o druhé venkovní vítězství v ligové sezoně přijít, kdyby Žák v 76. minutě zachoval sám před Hanušem větší klid a trefil odkrytou část brány. Jablonec ale tři body uhájil a po dvou prohrách Teplice poprvé v sezoně porazil.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - FK Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 28. Kubista. Rozhodčí: Radina - Hájek, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Sunzu, Hyčka - Pilař. Diváci: 2107.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Chaloupek), Tijani, Shejbal - Hyčka, Trubač, Sunzu (84. Boljevič), Kodad - Fortelný (65. Žitný) - Ledecký (59. Žák), Sejk. Trenér: Jarošík.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (70. Pilař), Kratochvíl (89. Pleštil), Kubista, Malínský (70. Houska) - Silný (59. Ikaunieks). Trenér: Vágner.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články