Hlavní obsah

Jablonečtí po porážce se Spartou: Výsledek neodpovídá, po přestávce jsme byli lepší

Jablonec nad Nisou

Uznali, že Sparta vyhrála zaslouženě. Fotbalisté Jablonce však považují výši porážky (0:3) za krutou. „Když se někdo podívá na skóre, řekne si, že jsme vybouchli. Já si to nemyslím. Po přestávce jsme byli lepší. Výsledek až tak neodpovídá tomu, jak to vypadalo na hřišti," prohlásil obránce Matěj Hanousek po sobotním utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Marek Kysela (vlevo) a Bogdan Vatajelu ze Sparty Praha během utkání 11.kola HET ligy. Vatajelu svými přohrávkami připravil úvodní dvě branky Sparty.

Článek

Ani zkušený stoper Tomáš Hübschman si nemyslí, že by Jablonec předvedl propadák, jak by napovídal výsledek. „Použil bych větu legendárního trenéra Dynama Kyjev, pana Lobanovského. Zní takhle: kdo nechodí na fotbal, ať ho vůbec nehodnotí. Pokud si někdo přečte výsledek a hodlá vynášet soudy, tak je to asi špatně. Nejsme nadšení z třígólové prohry, ale cítíme, že jsme byli ve hře vyrovnaní. Ovšem za to nám nikdo nic nedá," podotkl Hübschman.

Severočeši nezvládli začátek, už v 16. minutě prohrávali 0:2, když dvakrát ve vzduchu neuhlídali Josefa Šurala. „Situace při prvnímu gólu, kdy mu to posadil Vatajelu přímo na hlavu na přední tyči, je prakticky nebránitelná. No, a druhý gól padl po rohu," uvedl Hanousek.

Jablonec mohl na konci první půle vrátit do hry Doležal, který ovšem ze tří metrů netrefil prázdnou branku. A krátce po přestávce zase trestuhodně zazdil přečíslení tři na jednoho Trávník. Namísto přihrávky volným spoluhráčům nastřelil jediného bránícího sparťana.

„Vyřešil to nejhůř, jak mohl. Přitom mu tam nabíhali Tecl a Mihálik. On si to musí uvědomit, musíme mu to ukázat. Ale fotbalový život jde dál," naznačil trenér Zdeněk Klucký, že Trávníkovi „trhat hlavu" nebude.

Zároveň si posteskl, že na Spartu jeho celek nenarazili před měsícem. Kdy byla v herní i výsledkové depresi z množství letních změn v kádru.„Už před týdnem doma s Plzní zahrála ve druhé půli dobře. Sparty se zvedla, ale my jsme jí k tomu hodně pomohli," litoval Klucký.

Reklama