Hlavní obsah

Jak Hašek naštval Řepku. O trenérovi vzniká filmový dokument

Krocení bouřliváka Tomáše Řepky je jen jednou z mnoha epizod jeho kariéry. O bývalém trenérovi fotbalové Sparty či Bohemians Martinu Haškovi vzniká dokumentární film HAŠAN (ten trenér). Režisérem snímku je Petr Tomášek, který v minulosti natočil filmy o Jaroslavu Hřebíkovi a Davidu Vavruškovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Hašek na lavičce Bohemians

Článek

Příběh Martina Haška staršího má určitě co nabídnout. Jako mladší bratr byl u začátků kariéry legendárního hokejového brankáře Dominika Haška. Jako hráč získal pět mistrovských titulů se Spartou, zahrál si v Lize mistrů a dostal se i do reprezentace. Jako trenér získal další titul se Spartou a po několika druholigových angažmá se dostal na lavičku Bohemians Praha 1905.

V Ďolíčku nejprve trénoval svého nejstaršího syna Martina, k němuž po roce přibyl další syn Filip. Unikátní situace přitahovala pozornost médií i fanoušků. Jak na ni nahlíželi hráči v kabině, ve filmu shrne kapitán klokanů Josef Jindřišek či tehdejší asistent Dalibor Slezák.

„Z pozice tiskového mluvčího Bohemians jsem měl možnost Martina poznat jako člověka s mimořádnou energií a zajímavými názory nejen na fotbal. Věřím, že právě tyto atributy se nám povede ukázat i v dokumentu," avizuje Petr Tomášek, který film natáčel společně s Adamem Kvitou od jara 2018 do podzimu 2019. Nyní probíhají finální práce ve střižně.

Tři týdny se mnou nepromluvil...

Diváci se třeba dozvědí, čím trenér ve Spartě namíchl vyhlášeného bouřliváka Tomáše Řepku. „Tři týdny se mnou nepromluvil, jak byl nasranej..." vzpomíná kouč.

Dokument přinese také unikátní záběry trenérského proslovu před utkáním se Spartou či na pokyny, které Martin Hašek udílel z lavičky hráčům Bohemians přímo při utkání s Baníkem Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický, Martin Hašek a ředitel Bohemians Darek Jakubowicz před derby Sparta - Bohemians 1905.

Více než hodinový snímek by měl mít premiéru letos na jaře. Sportovní a filmoví fanoušci mohou podpořit vznik dokumentu na serveru hithit.com, kde si mohou koupit například vstupenky na pražskou premiéru, po níž bude následovat beseda s Martinem Haškem.

Reklama

Související témata: