Hlavní obsah

Jarolím si po skalpu Slavie lebedil. Spanilá série trvá, navíc odřízl soupeře z Edenu

Mladá Boleslav

Už jedenáct zápasů trvá parádní série fotbalistů Mladé Boleslavi, během níž nepoznali v soubojích s pražskou Slavií hořkost porážky. Naposledy slavili triumf (2:1) v sobotu večer, kdy tým z Edenu výrazně přehrávali. A tak trenér Středočechů Karel Jarolím, jenž v minulosti Slavii dovedl dvakrát k titulu a do Ligy mistrů, mohl po zápase zářit blahem. „Souboje se Slavií jsou pro mě pořád specifické. Tvrdit cokoliv jiného by byla lež. Proto jsem moc rád, že jsme duel zvládli vítězně," rozplýval se zkušený kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují druhý gól proti Slavii.

Článek

Jeho tým zápasu během první půle jasně dominoval. „Dobře jsme do utkání vstoupili. Snažili jsme se o kombinační fotbal, mohli jsme nějaké situace zakončit lépe. Myslím, že hru jsme měli pod kontrolou," přemítal o průběhu prvního dějství Jarolím. „Byli jsme aktivní, kombinovali jsme, drželi míč na zemi. Do přestávky jsme přesně plnili plán hry," přitakával kapitán Mladé Boleslavi Lukáš Magera.

Právě on poslal z pokutového kopu Středočechy do vedení. Šlo o jeho padesátou trefu v nejvyšší soutěži. „Pak jsme paradoxně přestali hrát. Nenabízeli jsme se, ztráceli míče a nechali jsme Slavii mnoho prostoru. Strachovali jsme se o výsledek," přiznával Magera. „Ještě chviličku po penaltě byla naše hra v pořádku, ale pak jsme nebyli schopní podržet míč, zbytečně jsme se ho zbavovali. Sami jsme závěr zdramatizovali," věděl Jarolím.

Nicméně i přes dramatický finiš duelu mohl být spokojen. Mladou Boleslav totiž chyba při standardní situaci v nastaveném čase o tři body nepřipravila, protože Rada krátce před tím parádní trefou zařídil Středočechům dvoubrankový náskok. „Ztráta v domácím prostředí se Slavií, která má stejné ambice, by hodně bolela. Z pohledu boje o třetí příčku jde o velmi důležité vítězství, byť vyhráno v honbě za Evropou pochopitelně ještě nemáme," lebedil si Jarolím.

„Odskočili jsme Slavii na pět bodů a hlavně jsme ukázali naši sílu. Sedmdesát minut jsme byli rozhodně lepším týmem. Ale dvaceti minut, které byly špatné, se musíme vyvarovat," hleděl k pokračování soutěže Magera. „Hluchá místa pramenila možná z únavy, i ztráta koncentrace může hrát roli. Před inkasovaným gólem jsme měli každopádně míč pod kontrolou, jenže jsme jej pouze nakopli a sami tak založili celou akci. I to je další z okamžiků, na jejichž zlepšení budeme pracovat," vykládal Jarolím po vítězné bitvě.

Reklama