Hlavní obsah

Jarošík v nouzi povolal Ljevakoviče, mazák posunul svůj netradiční rekord

Ještě před zápasem spadli po remíze Karviné na samé dno tabulky, navíc se seznam absencí rozrostl na osm položek. Trenér fotbalistů Teplic tak musel na Spartě reagovat. K ligové premiéře Jiří Jarošík vytáhl z dorostu do stoperské dvojice s Marečkem osmnáctiletého Štěpána Chaloupka. Senzační pak bylo povolání Admira Ljevakoviče. Sedmatřicetiletý mazák dohrává kariéru v béčku, odkud si kouč nedávno vytáhl už také 39letého Jana Rezka. Ljevakovič se přitom s ligou po minulé sezoně rozloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Jiří Jarošík během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Mládí i stáří vpřed... „Chaloupka měl dobrý debut. Do přestávky jsme sice byli zralí na tři góly, naštěstí nás domácí nechali dát na 2:1. V závěru byla i šance na 3:3, mladý to zvládl velmi dobře," hodnotí teplický trenér Jiří Jarošík, který jako hráč Sparty slavil na Letné čtyři mistrovské tituly.

A jak si vzpomněl na Ljevakoviče? „Marodka byla velká, i ve středu zálohy. Dva dny před zápasem jsme proto oslovili Admira, který si s námi jednou zatrénoval. Díky, že jsou v Teplicích takoví hráči ochotní pomoct," kvituje trenér.

Ljevakovič zavinil penaltu, kterou Grigar lapil Krejčímu mladšímu. A taky si připsal 106. žlutou kartu v nejvyšší soutěži, čímž posunul svůj ligový rekord. „Fotbal je kontaktní sport, nic úmyslného... Výsledek není dobrý, ale kluci si ze zápasu mohou určitě vzít pár pozitivních věcí, abychom příště porazili Pardubice. S nimi už body nutně potřebujeme," poukazuje Ljevakovič po své brigádě na klíčový duel o záchranu.

Ačkoli byli Severočeši jasným outsiderem, favorita výrazně potrápili. Dvakrát se dotáhli na jeden gól, o výhře 4:2 rozhodl až dvě minuty před koncem svým druhým gólem střídající sparťan Matěj Pulkrab a oslavil tak 100. ligový start. Teplice již 10 kol po sobě nezvítězily a pod novým trenérem Jarošíkem prohrály všech 5 ligových zápasů. Minulý týden podlehly Spartě 0:2 i v poháru.

Také Spartě se rozšířila marodka, což pocítí národní tým. Adam Hložek a Ondřej Čelůstka mají poraněné koleno a jak klub oznámil, budou až několik týdnů mimo hru. Oba hráči tak přijdou o nadcházející zápasy reprezentace s Kuvajtem a Estonskem. Zápas pro zranění navíc nedohrál Tomáš Wiesner, který v nominaci také figuruje.

Reklama

Související témata: