Hlavní obsah

Je jasno, Plzeň našla náhradu za Guľu! Povede ji bývalý sparťan, vrací se i legenda

To byla rychlost! Fotbalová Plzeň už našla nástupce za odvolaného kouče Adriana Guľu. Podle informací Sport.cz Viktorii povede někdejší reprezentační trenér Michal Bílek. Za asistenta si vybral bývalý reprezentant a hráč Sparty Pavla Horvátha, vůdčí postavu zlaté plzeňské éry. Oficiálně klub představí nového kouče během pondělí. Vedení klubu příchod zkušeného kouče potvrdilo v pondělích dopoledních hodinách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérem Viktorie Plzeň už není Adrian Guľa, klub však již našel náhradu.

Článek

„Vedení Plzně se dohodlo na spolupráci s Michalem Bílkem, jeho asistentem bude Pavel Horváth," řekl pro Sport.cz zdroj blízký plzeňskému klubu. O muže, pod kterým na ME 2012 dokráčel český národní tým do čtvrtfinále, měla Viktoria zájem už dřív. Ke spolupráci dojde až nyní.

Pro Bílka začne plzeňská štace pikantně. Ve středu povede Viktorii v dohrávce na Spartě, se kterou jako hráč získal sedm mistrovských titulů, v roli trenéra s ní v roce 2007 dobyl double.

Do české ligy se vrací po více než dvou letech. V lednu 2019 opustil Zlín a zamířil ke kazašské reprezentaci, zároveň se ujal tamního nejlepšího klubu Astany. Bez angažmá je od listopadu 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Horváth se vrací do Plzně jako asistent.

Zajímavá bude také jeho spolupráce s Horváthem, který nedávno skončil v roli hlavního trenéra Příbrami. Vedl ho jako hráče v Teplicích i na Letné, během následného působení u reprezentace mezi nimi vznikl menší spor. Bílek totiž na dotaz novinářů, jestli neuvažuje o povolání tehdy 35letého záložníka do reprezentace, v žertu odpověděl, že nikoli, že na něj nemají v národním týmu tak velké trenky. Což se Horvátha lehce dotklo. Čas ale všechno urovnal.

Od Bílka se očekává, že Plzeň dostane do předkol Evropské ligy, což bude nesmírně těžké. V lize na čtvrtou příčku, která jako poslední jistí účast v kvalifikaci, ztrácí Viktoria čtyři body. Druhá cesta vede před triumf v MOL Cupu, kde Západočechy čeká finále se Slavií (20. května). Jenže od sešívaných dostali před týdnem v lize pořádně nařezáno (1:5).

Kromě Bílka byla údajně ve hře dvojice trenérů Vítězslav Lavička a Zdenko Frťala, jenž se po postupu s Hradcem Králové do první ligy rozhodl neprodloužit s Východočechy smlouvu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Je podle vás Michal Bílek trenérem, který zvedne fotbalovou Viktorii Plzeň?
Ano
21,6 %
Ne
78,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15354 čtenářů.

Reklama

Související témata: