Hlavní obsah

Je smutné, že se něco takového na stadionech pořád děje, říká Mosquera k rasistickým urážkám a doufá v potrestání viníka

Liberec

Den po prohře s Ostravou 0:1 okomentoval divoký závěr ligového utkání i liberecký Jhon Mosquera. Kolumbijský fotbalista se po vyloučení stal terčem rasistických urážek, které následně oba kluby odsoudily.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Jhon Mosquera z Liberce.

Článek

„Rasistické urážky směřující na mou osobu jsem na hřišti nezaslechl, ale dozvěděl jsem se o nich pak z médií, kde byly jasně slyšet. Je smutné, že se něco takového na stadionech pořád děje, zvlášť když tam mohou jen lidé z vedení klubů a V.I.P. hosté. Omluvu Baníku Ostrava přijímám a doufám, že viník bude opravdu identifikován a potrestán,“ uvedl 30letý hráč, který v závěru dostal červenou kartu.

Televizní mikrofony v nervózní atmosféře zachytily po jeho vyloučení výkřiky přicházející z tribuny: „Černá svině si myslí, že je v lese někde, opice!“

Domácí klub se za ně poté omluvil. „Baník Ostrava se omlouvá za výlev rasismu, který dnes zazněl v závěru utkání na adresu Jhona Mosquery. Odmítáme jakékoliv projevy xenofobie či rasismu. S vlastníkem stadionu řešíme identifikaci viníka na základě videozáznamů. Jhonu Mosquerovi i Slovanu Liberec se omlouváme,“ zveřejnil ostravský klub na sociální síti Twitter.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rozhodčí Pavel Julínek dává červenou kartu Jhonu Mosquerovi (druhý zleva) z Liberce.

Severočeši prohrávali ve Vítkovicích 0:1 a usilovali o vyrovnání. Frustrovaný Kolumbijec se dostal do souboje s Jiřím Fleišmanem, přišel o míč a po soupeři se ohnal loktem. Obránce Baníku skončil na zemi. Sudí pískl a Mosqueru běžel napomenout. Protihráč Ondřej Šašinka byl rychlejší a hříšníkovi přiběhl vyčinit. Mosquera do něj strčil a obránce spadl na zem. „Bezohledné vražení soupeře (čelo na čelo) s použitím zanedbatelné síly v přerušené hře. Před udělením červené karty hráč ještě udeřil pěstí hráče číslo 22 (Filip Kaloč),“ stojí v zápisu o utkání. Poté se na hřišti strhla velká mela a strkanice.

„Je mi moc líto, že jsem se nechal v závěru hektického zápasu v Ostravě vyprovokovat a po dvou žlutých kartách a vyloučení oslabil svůj tým i pro příští zápas. Mrzí mě to a měl jsem se ovládnout. Není ale pravda, že bych pak ještě někoho udeřil pěstí do obličeje!“ brání se Jhon Mosquera, jenž bude Liberci chybět hned v neděli proti Zlínu.

Reklama