Hlavní obsah

Jeden srazil Plzeň, druhý Spartu. Hráčem měsíce je Poznar, trenérem Horejš

Praha
Aktualizováno

Hráčem a Trenérem měsíce fotbalové Fortuna ligy za listopad byli v hlasování fanoušků zvoleni útočník Tomáš Poznar ze Zlína a kouč David Horejš z Českých Budějovic. Součástí hlasování bylo i jedno říjnové kolo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vachtang Čanturišvili a Tomáš Poznar ze Zlína se radují z gólu.

Článek

Ševci odehráli ve sledovaném období čtyři zápasy s bilancí tří výher a jedné porážky.

Významnou postavou úspěšného tažení Zlína byl dvaatřicetiletý útočník Tomáš Poznar, který zasáhl do všech čtyř zápasů v základní sestavě a vstřelil tři góly. Svůj střelecký účet v listopadu otevřel vítězným gólem v utkání proti Plzni, kde v minulosti působil. Pak rozhodl i duel v Karviné, kde dvěma rychlými góly zařídil výhru Fastavu 2:0.

Když Dynamo po znovuzahájení soutěže doma padlo se Zlínem 1:2, nevypadalo to s vyhlídkami Jihočechů na další bodový zisk pozitivně. Před sebou totiž mělo těžké zápasy se Spartou a Plzní a mezi nimi dohrávku s Bohemians 1905.

Jenže svěřenci třiačtyřicetiletého trenéra Davida Horejše popřeli papírové předpoklady a šokovali Spartu skvělým výkonem a překvapivým vítězstvím na Letné 4:2. Dynamo na Spartě vyhrálo po dlouhých 27 letech. Budějovice následně zvládly i dohrávku s Bohemians 1905, které doma porazily 2:0, a v posledním listopadovém zápase obraly o body i Plzeň, se kterou na domácím hřišti remizovaly bez branek.

Reklama

Související témata: