Hlavní obsah

Jednám se Spartou i Slavií, netají Krmenčík. Zpátky do Belgie nechce za žádnou cenu

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Plavšičův přestup z Letné rovnou do Edenu ještě neutichl, a už je tady ještě větší bitva mezi nesmiřitelnými pražskými rivaly. Český fotbalový reprezentant Michael Krmenčík pár hodin před odletem do Skotska k prvnímu duelu EURO potvrdil, že je v kontaktu jak se Spartou, tak se Slavií. Bruggy, jimž patří, ovšem podle něj zatím nejsou schopné přijmout jakoukoliv nabídku českých klubů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík je v Praze žádaným zbožím!

Článek

Králem střelců české ligy se před třemi lety stal v barvách Viktorie Plzeň. V lednu 2020 vyrazil do světa. A teď, když by se rád vrátil domů, se o něj perou nesmiřitelní rivalové.

Reprezentační útočník Michael Krmenčík je v hledáčku obou pražských S.

Super víkend Michaela Krmenčíka. Narození dcery, svátek, gól proti Spartě

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„V Soluni jsem teď byl půl roku na hostování. Do Brugg už se nechci nikdy vracet. Dohoda s rodinou a manželkou zní, že chceme zpátky do Česka. Jsem v kontaktu jak se Spartou, tak se Slavií, Bruggy ovšem nejsou schopné přijmout jakoukoliv jejich nabídku," líčí 28letý útočník svou situaci.

Vrbna chce starého známého

V dresu Viktorie v lize debutoval pod Pavlem Vrbou. Důrazný útočník mu odváděl cenné služby, a tak není žádný div, že když se teď úspěšný kouč přesunul na Letnou, poručil si Krmenčíka jako letní přestupovou prioritu.

Jenže transakce není vůbec jednoduchá. Bruggy si kladou velké požadavky. A navíc, do hry se rychle vložila také mistrovská Slavia. Krmenčík je pro obě S obrovským lákadlem.

„Chci se vrátit domů a vyhrávat trofeje," hází Krmenčík návnadu na oba břehy Vltavy...

V Řecku za boha

Prožil úžasný závěr klubové sezony. Jako střídající žolík rozhodl vítězným gólem v 90. minutě finále Řeckého poháru, ve kterém jeho PAOK Soluň zdolal mistrovský Olympiakos Pireus 2:1. PAOK získal domácí pohár počtvrté v řadě.

„Obrovské, má první zahraniční trofej! Lidé v Řecku fotbalem žijí. Pohár slavili v centru Soluně, váží si fotbalistů. Poprvé jsem cítil, že mě fanoušci opravdu milují. Ještě teď mi chodí děkovné zprávy, že jsem jim pohár přinesl," usmívá se.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Útočník PAOK Soluň Michael Krmenčík slaví vítězný gól ve finále poháru.

„Nechci přehánět, ale připadal jsem si tam skoro jako bůh... Jednou večer mi manželka volala, že děti ještě nespí, protože máme sto lidí pod barákem. Šest měsíců v Řecku jsem si fotbal neskutečně užil," dodává Krmenčík.

Ve finále vstřelil devátou soutěžní branku v dresu řeckého klubu, v poháru se trefil pětkrát. Pro bývalého útočníka Plzně šlo o poslední zápas za PAOK, po sezoně mu končí hostování z Brugg.

Vysvobodí ho některé z pražských S...?

Reklama