Hlavní obsah

Jeho trefa lavičku Liberce rozesmála. Gól hlavou bych si netipoval, přiznal Frýdek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na gól čekal od léta, proti Brnu si liberecký Christian Frýdek v neděli připsal hned dva. Trefil se kuriózně hlavou a nádhernou střelou zpoza vápna. Nakonec byl i kousek od hattricku. Slovan oslabenou Zbrojovku zdolal 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Christian Frýdek (vlevo) v souboji s Janem Štěrbou z Brna.

Článek
Fotogalerie

Překvapilo i vás, že jako jeden z nejmenších hráčů jste skóroval hlavou?

(usměje se) Asi bych si taky netipnul, že bych mohl dát gól hlavou. Ale viděl jsem, že Ghali centruje a odražený balon jde do vzduchu. Trenéři nám říkali, že Brno nezachytává hráče. Nevím, kdo mě tam zrovna bránil, ale je pravda, že mě nezachytil. Předvídal jsem, kam se balon odrazí, trefilo mě to do hlavy a přehlavičkoval jsem gólmana...

Druhá branka po krásné střele zpoza vápna už pro vás byla typičtější.

S trenérem Harantem (asistent) pracujeme na zakončení a něco podobného trénujeme. Tohle už bylo chtěné. Dal jsem dva góly, za což jsem rád. Tři body jsou pro nás hrozně důležité. Pro nás šlo asi o nejdůležitější zápas v závěru základní části, abychom se udrželi v prostřední skupině. A myslím, že od začátku jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Nedával vám soupeř až nečekaně hodně prostoru v prvním poločase?

Chystali jsme se, že budou hrát na čtyři obránce, což nakonec nehráli, ale asi paradoxně nám to vycházelo ještě líp. Asi nám taky hodně pomohl i první gól. Pak jsme se tam dostávali líp. Brno asi nevědělo, jak nás bránit, takže jsme byli lepší.

„Jsem rád, že mu zápas vyšel a dal dvě branky. Po jeho prvním gólu se asi celá naše lavička smála. I když den před zápasem jsme cvičili zakončení hlavou a měl tam asi dvě tři dobrý hlavy z výskoku. Takže snad i v této činnosti se zlepšuje. Teď měl dobrý odhad. Situaci přečetl rychleji než gólman a využil toho. Ještě jsem na něj apeloval v poločase, aby měl v sobě motivaci a chtěl dát hattrick. A ve druhé půli měl i dvě situace. Možná kdyby to vzal víc na sebe, mohl si o něj říct. Ale on je hráč, který chce šance spíš připravovat, takže je řešil takto. Podařilo se nám ho i pošetřit na středu, věřím, že proti Hradci Králové na svůj výkon naváže. Dva góly mu určitě zvýší sebevědomí. K dobrému výkonu potřebuje být zdravý a mít i herní praxi. On i další ofenzivní hráči hráli s Brnem velmi dobře.“
Trenér Liberce Luboš Kozel o Christianovi Frýdkovi

Vy osobně jste na vstřelený gól čekal od prvního kola. Je to i pro vás úleva, že jste se po delší době trefil?

Samozřejmě. Už jsem si z toho trochu dělal hlavu. Jsem opravdu rád, že to teď konečně přišlo. Byl to pro nás fakt důležitý zápas, takže i góly byly důležitý.

A mohl jste mít i hattrick. Krátce po pauze jste místo zakončení ještě nahrával Olatunjimu. Nemrzí vás, jak s šancí naložil?

Je škoda, že to nedal. Říkal jsem si, že jsem možná mohl vystřelit... Ale Victor podle mě stál v ještě lepší pozici, takže jsem mu chtěl přihrát.

Dlouho jste laboroval s poraněným kotníkem. Už jste definitivně v pořádku?

Musím to zaklepat, ale ano. Teď mě nic netrápí a postupem času, jak trénuju a hraju víc, se zase cítím lépe a lépe.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články