Hlavní obsah

Jihočeši jedou na vlně sebevědomí. Jen Sivok měl po další výhře pocit, jako když přijde o hračku

Radek MalinaSport.czPrávo

Obdivuhodná série ligového nováčka z Českých Budějovic nebere konce. Tým trenéra Davida Horejše v neděli porazil doma Příbram 2:0 a už osm kol nenašel přemožitele.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný po výhře nad Příbramí.

Článek

„Chtěli jsme navázat na předešlá utkání. Když už jsme sérii udrželi na Spartě a v Jablonci, nechtěli jsme nyní ztratit. Myslím, že jsme hráli výborně a dobře jsme kombinovali," přemítal Lukáš Havel, který druhým gólem po obrátce definitivně zlomil odpor neškodných Středočechů.

„Jsme obrovsky spokojení, protože jsme ze zápasu měli obavy. Ne snad ani tolik z Příbrami jako takové, ale z faktu, že na nás všichni pohlíželi jako na favorita utkání. Hodně jsme se na tuhle stránku zaměřili v přípravě," vypravoval trenér Jihočehů David Horejš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš v euforii po výhře nad Příbramí.

Právě první vzájemný souboj sezony u Litavky byl pro Jihočechy, kteří se tehdy prezentovali otřesným výkonem, začátkem černé série, kdy třikrát v řadě prohráli. „V tehdejším období nás děsně srážely individuální chyby. Ani bych nespočítal hodiny, které jsme proseděli u videa a řešili to. Ale vše se naštěstí obrátilo. A jak se nám nyní daří, tak se pochopitelně zvedá sebevědomí všech hráčů," pochvaloval si Horejš.

Jeho tým prošel dramatickou proměnou. Od začátku října vyhrál v lize sedm zápasů, jednou remizoval. „Hodně se o naší sérii bavíme v šatně. Je jasné, že dodává všem sílu. Ale současně se nabádáme, že musíme dál jet na sto procent," vypravuje Havel.

„Budu se opakovat, ale ohromně nám pomohli Sivok s Drobným," vyzdvihuje Horejš úlohu zkušeného obránce a brankáře. „Většina našich kluků neměla s ligou zkušenosti. Mohou se o ty dva matadory opřít v kritických chvílích. Havel, Čavoš, Havelka i další obrovsky výkonnostně narostli. A navíc náš projev snese měřítko i z hlediska herního," lebedil si trenér Českých Budějovic, jehož tým uzavře první část sezony příští týden na hřišti Slavie.

Bude oslabený o Tomáše Sivoka, který dostal čtvrtou žlutou kartu za faul na polovině hřiště. „Štve mě to, ale představte si, jak absence štve Tomáše, kovaného sparťana, který se připravil o zápas na Slavii. Je to jako když mu vezmete hračku. Ale šanci prostě dostanou jiní kluci," nedělal si těžkou hlavu Horejš.

Reklama