Hlavní obsah

Č. Budějovice - Zlín 2:2Jihočeši ztratili dvougólový náskok, Ševci jsou remízovými králi ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Havel 1 : 0
34. Hais 2 : 0
38. Silný 2 : 1
77. Bartošák 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v 11. kole první ligy se Zlínem 2:2. Domácí vedli po brankách Lukáše Havla a Daniela Haise 2:0, za soupeře snížil ještě do přestávky Jan Silný a ve druhém poločase vyrovnal střídající Lukáš Bartošák. Jihočeši v neúplné tabulce poskočili na 12. místo. Zlín venku v lize nevyhrál 20. zápas v řadě, počtvrté za sebou tam remizoval a zůstal předposlední.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Budějovický brankář Martin Janáček zasahuje v utkání 10. kola Fortuna ligy.

Článek

Po oboustranně nevýrazném úvodu měli první šanci hosté. Ve 20. minutě trefil Kolář tvrdou ranou břevno. Jihočechy tato akce patrně probrala. Ve 30. minutě se po rohu dostal míč k Branislavu Slukovi, obránce Dynama centroval do pokutového území a Havel hlavou překonal Rakovana.

Českobudějovická euforie ještě nestačila zcela vyprchat, když se svěřenci trenéra Webera mohli radovat podruhé. Ve 34. minutě se po centru Patrika Čavoše hlavou prosadil Hais. Devatenáctiletý útočník se stejně jako Havel prosadil podruhé v ligové sezoně a ve druhém kole po sobě.

Zlín však dva rychlé údery nepoložily. Ve 38. minutě vystřelil Čanturšivili, domácí brankář Janáček vytlačil míč jen k Silnému, jenž hrudníkem dorazil balon do sítě. Útočník "Ševců" vstřelil první gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Hosté chvíli před koncem prvního poločasu živili naději na vyrovnání. Po souboji brankáře Janáčka s Hlinkou nařídil rozhodčí Radina penaltu. Po zhlédnutí videa ji však odvolal.

Jihočeši mohli ve druhé části zvýšit náskok, ale Čmelík ani Zajíc své velké příležitosti nevyužili. Zlín však toužil po bodu a byl pro Dynamo minimálně vyrovnaným soupeřem. Nejprve svou šanci zahodil v 74. minutě Silný, ale po akci Reitera o tři minuty později skóroval Bartošák. Také ona zaznamenal premiérovou trefu v ligové sezoně.

České Budějovice doma v lize v tomto ročníku nezvítězily ani v šestém zápase a Zlín neporazily v nejvyšší soutěži popáté v řadě. "Ševci" jsou se šesti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" ligy.

11. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Trinity Zlín 2:2 (2:1)
Branky: 30. Havel, 34. Hais - 38. Silný, 77. Bartošák. Rozhodčí: Radina - Kříž, Hrabovský - Kocourek (video). ŽK: Silný (Zlín). Diváci: 2779.
Č. Budějovice: Janáček - Čolič, Králik, Havel, Sluka - Broukal, Čavoš - Čmelík (81. Mršič), P. Hellebrand, Potočný (81. Škoda) - Hais (50. Zajíc). Trenér: Weber.
Zlín: Rakovan - Kolář, Simerský, Procházka - Cedidla (46. Reiter), Hlinka (80. Fillo), Janetzký, Čanturišvili - Dramé (73. Bartošák), Silný (80. Didiba), Jawo (90. Kovinič). Trenér: Jelínek.

Reklama