Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 0:2Jízda Pražanů pokračuje, vyhráli už popáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Vindheim 0 : 1
79. Kanga 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili ve 30. kole první fotbalové ligy na Slovácku 2:0, když obě branky dali po přestávce střídající hráči. Skóre otevřel v 66. minutě Andreas Vindheim a pátou výhru v řadě pak potvrdil v 79. minutě Guelór Kanga. Pražský tým se tak posunul na třetí místo tabulky, na druhou Plzeň ale ztrácí 16 bodů. Slovácko prohrálo druhý zápas po sobě doma a v nadstavbě bude bojovat ve skupině o Evropu. Jeho soupeřem budou v prvním kole Bohemians 1905.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Adam Hložek ze Sparty a Josef Divíšek ze Slovácka

Článek
Fotogalerie

Trenér Sparty Václav Kotal udělal v sestavě oproti minulému kolu hned sedm změn, jeho tým totiž ve středu čeká semifinále Poháru FAČR s Plzní. Po více než roce se v základu objevil útočník Václav Drchal.

Více ze hry ale měli v úvodu domácí. Už ve 4. minutě se Zajíc prosmýkl za obranu Pražanů, ale svého bývalého spoluhráče Heču v brance Sparty nepřekonal. Nepřesně mířil ve 12. minutě i Sadílek a v 19. zatopil obraně Sparty Kalabiška, ale duo Costa - Heča závar vyřešilo.

Hosté se dopředu dostávali pozvolna. Po deseti minutách pálil těsně vedle Krejčí, v druhé části první půle pak Sparta převzala na chvíli iniciativu, ale žádné střelecké příležitosti si nevytvořila. Naopak potlesk si za tvrdou střelu těsně nad vysloužil na sklonku půle domácí záložník Havlík.

Štetina šanci nevyužil

Hned po změně stran mohl otevřít skóre Štetina, který zblízka po rohu trefil jen obránce domácích. Druhou část zápasu začala Sparta i zásluhou změn v sestavě mnohem odvážněji a v 57. minutě sklepl Tetteh míč na nohu Karlssona, ale gól z toho nepadl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Bořek Dočkal ze Sparty a Marek Havlík ze Slovácka.

Z ojedinělého útoku domácích mohl skórovat Navrátil, jenže ve velké šanci přestřelil. Sparta svoji převahu zužitkovala v 66. minutě, kdy křižnou střelu z úhlu dorazil do sítě na hranici ofsajdu Vindheim. Hlavní sudí Franěk gól po konzultaci s videorozhodčím uznal.

Snahu o korekci výsledku výsledku rozbil domácím rychlý protiútok Sparty, kdy po přihrávce Tetteha dorážel míč pohodlně do brány Kanga. Tím bylo o dělbě bodů rozhodnuto, Sparta si výhru za výkon ve druhé půli zasloužila.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 66. Vindheim, 79. Kanga. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel - Rejžek (video). ŽK: Divíšek - Sáček. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Slovácko: Porcal - Juroška, Kadlec, Daníček, Divíšek (82. Reinberk) - Havlík, Sadílek (69. Mareček) - Navrátil (71. Kohút), Dvořák, Kalabiška - Zajíc (82. Jurečka). Trenér: Svědík.
Sparta: Heča - Sáček, Costa, Štetina, Hanousek - Hložek (63. Vindheim), Krejčí, Dočkal (80. Trávník), Karabec (63. Kanga), Frýdek (46. Karlsson) - Drchal (46. Tetteh). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: