Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 1:3K.O. za poločas. Rozjeté Slovácko dobylo po sedmi letech Ďolíček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kalabiška 0 : 1
32. Kliment 0 : 2
37. Kliment 0 : 3
73. Puškáč 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka potvrdili skvělou formu, sobotní duel 16. kola fotbalové ligy na půdě Bohemians 1905 rozhodli už v prvním poločase, ve kterém domácím nastříleli tři góly. Klokani po přestávce už jen snížili střídajícím Puškáčem na konečných 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kalabiška ze Slovácka (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól na 1:0

Článek

Moravané, za které se trefili Kalabiška a dvakrát z penalt Kliment, zvítězili popáté v řadě, na dva body se přiblížili druhému Jablonci a třetí Spartě. Klokani, jenž doma padli teprve podruhé z deseti posledních zápasů, zůstávají na 14. příčce.

Slovácko bylo od první minuty fotbalovější, nicméně do vedení mohli jít Pražané. Ti šli do přečíslení tří proti dvěma, jenže trestuhodně z něj nevytěžili nic. Respektive Necid pokazil přihrávku na Pulkraba.

Pak už ale na trávníku existovali až do konce úvodního dějství pouze hosté. V 25. minutě sklepl Jurečka hlavou nekrytému Kalabiškovi, který měl luxusní čas na zkrocení míče i následné zakončení - 0:1.

Vzápětí Kalabiška vysunul Sadílka, proti kterému výtečně zasáhl Le Giang. Brankář Klokanů ale o minutu později zbytečně vyběhl do rohu pokutového území, kde srazil Jurečku. Kliment se z penalty nemýlil - 0:2. Slovácko v 39. minutě dostalo výhodu druhého pokutového kopu, tentokrát za faul Ljovina. Kliment opět nezaváhal - 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment ze Slovácka proměňuje první nařízenou penaltu

Trenér Klusáček reagoval na třígólovou sprchu dvěma změnami v sestavě, na hřiště vyslal útočníka Puškáče a záložníka Vodháněla. Střídání přineslo efekt v 73. minutě, kdy po centru Vaníčka snížil Puškáč.

Brzy se mohli dostat Klokani zpátky do utkání. Jenže Necid zahodil pokutový kop, čímž definitivně pohřbil šanci domácích na zvrat. Slovácko triumfovalo u Botiče poprvé od listopadu 2014.

16. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:3 (0:3)
Branky: 73. Puškáč - 32. a 37. Kliment obě z pen., 25. Kalabiška. Rozhodčí: Orel - Kříž, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Vodháněl - Kalabiška, Kubala, Nemrava. Bez diváků.
Bohemians: Le Giang - Dostál (46. Vodháněl), Bederka, Hůlka, Vondra - Vaníček, Jindřišek, Ljovin, Hronek (63. Vacek) - Necid (83. Květ), Pulkrab (46. Puškáč). Trenér: Klusáček.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Šimko, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Kohút (78. Srubek), Jurečka (89. Melekescev), Navrátil (83. Petržela) - Kliment (83. Kubala). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: