Hlavní obsah

Kalamita! Páteční ligový zápas Jablonce s Hradcem byl odložen

Páteční zápas posledního podzimního 16. kola první ligy mezi fotbalisty Jablonce a Hradce Králové byl kvůli sněhové kalamitě na severu Čech odložen. Náhradní termín zatím není známý, utkání se ale odehraje až na jaře.

Foto: FK Jablonec

Kalamita v Jablonci, liga s Hradcem se 2. prosince 2016 hrát nebude.

Článek
Fotogalerie

Oblast Jizerských hor postihla v uplynulých hodinách kalamita. V Jablonci napadlo v noci na dnešek přes 30 centimetrů sněhu, který pokryl trávník stadionu. Podle předpovědi má navíc husté sněžení pokračovat.

"Od pondělního dopoledne topíme a kotelna jede na plné obrátky. Bohužel ale spad sněhu je a má být ještě větší, než kolik zvládne trávník pojmout a kolik může odtát," uvedl v tiskové zprávě jablonecký mluvčí Štěpán Hanuš.

Vzhledem ke kalamitnímu počasí mohla být ohrožena také bezpečnost diváků na příjezdových a příchodových cestách, takže Fotbalová asociace ČR po dohodě s policií doporučila utkání odložit.

"Od dnešního rána na úklidu sněhu pracoval dostatek lidí s veškerou technikou. I kdyby se povedlo hřiště, všechny technické zóny okolo a tribuny nějakým zázrakem očistit, tak trávník by byl vzhledem k předpovědi počasí pravděpodobně stejně neregulérní," doplnil Hanuš.

Pro Jablonec a Hradec tak skončila podzimní sezona s předstihem. Domácí jsou v ligové tabulce devátí, východočeský nováček soutěže figuruje s jednobodovou ztrátou na jedenáctém místě.

"Větru, dešti neporučíme a povětrnostní podmínky nijak neovlivníme. Rozhodnutí FAČR plně respektujeme. I kdyby se sníh odklidil, v těchto podmínkách se fotbal stejně hrát moc nedá," poznamenal jeden z královéhradeckých trenérů Bohuslav Pilný.

Je to už třetí odložené utkání v této ligové sezoně. Zápas úvodního kola mezi Brnem a Slavií se nehrál v původním termínu kvůli podmáčenému terénu a duel Karviné s Libercem zase kvůli epidemii v kádru Slovanu.

Reklama

Související témata: