Hlavní obsah

Opava - Slavia 0:6Kanonáda sešívaných, dva góly dal Kuchta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Kúdela 0 : 1
53. Kuchta 0 : 2
58. Kuchta 0 : 3
71. Bořil 0 : 4
80. Sima 0 : 5
88. Musa 0 : 6
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie v 8. kole první ligy zvítězili v Opavě vysoko 6:0. Dva góly červenobílých dal Jan Kuchta, další branky přidal Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Abdallah Sima a Petar Musa. Obhájce titulu vyrovnal svou nejvyšší výhru v ligové sezoně a upevnil si vedení v neúplné tabulce. Slezané neporazili Slavii ani v 21. vzájemném utkání v nejvyšší soutěži.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ibrahim Traoré ze Slavie a brankář Opavy Vilém Fendrich.

Článek

V úvodu jako první zahrozili domácí, v jejichž základní sestavě se objevila i čerstvá posila francouzský záložník Tiéhi. Na opačné straně skvěle zasáhl gólman Fendrich poté, co vytáhl Traorého střelu nad břevno.

Pak se opět připomněli Slezané, jenže Dordičův technický obstřel skončil těsně vedle pravé tyče. Po půlhodině hry udeřili slávisté. Po rohovém kopu Zima hlavou prodloužil míč ke Kúdelovi, jenž zblízka dotlačil balon do sítě.

Zkraje druhé půle přidali Pražané druhý gól. Masopust chytrou zpětnou přihrávkou předal míč Kuchtovi, jenž v 53. minutě zvýšil na 2:0 a připsal si první ligový gól ve slávistických barvách.

O pět minut později Sima poslal balon do vápna, Stanciuovo zakončení postrádalo razanci, ale Kuchta pohotově dopravil míč do sítě. Potřetí v ligové kariéře skóroval v jednom utkání dvakrát.

Pražský celek měl utkání pevně pod kontrolou. Aktivní Sima pak obešel Žídka i Fendricha a trefil tyč, ale odražený míč napálil v 71. minutě do sítě střídající Bořil.

Opavští kontrovali ojedinělou akcí, na jejímž konci byl střídající Harazim, ale jeho pokus zastavil Kolář. Na opačné straně 10 minut před koncem utekl Sima a po přízemní střele na zadní tyč zaznamenal první ligový gól v kariéře.

Pražané nakonec vyrovnali srpnovou výhru z prvního kola v Českých Budějovicích. V 88. minutě se po Holešově přihrávce z malého vápna prosadil střídající Musa.

Slavia v lize neprohrála už 20 utkání po sobě a počtvrté za sebou v nejvyšší soutěži neinkasovala. Naopak Opava nebodovala ve třech z posledních čtyř kol.

Fotbalová liga - 8. kolo:
SFC Opava - Slavia Praha 0:6 (0:1)
Branky: 53. a 58. Kuchta, 34. Kúdela, 71. Bořil, 80. Sima, 88. Musa. Rozhodčí: Ginzel - Bureš, Dohnálek - Adámková (video). ŽK: Tiéhi, Hrabina - Sima. Bez diváků.
Opava: Fendrich - Hrabina, Didiba, Večerka (70. Ščudla) - Mondek (70. Harazim), Tiéhi, Texl (57. Juřena), Řezníček, Žídek - Holík, Dordič (80. Rataj). Trenér: Skácel.
Slavia: Kolář - Masopust (66. Bořil), Kúdela, Zima, Oscar (75. Lingr) - Ševčík (66. Holeš), Traoré - Sima, Stanciu, Olayinka (79. Jurásek) - Kuchta (75. Musa). Trenér: Trpišovský.

Reklama