Hlavní obsah

Kanonýr Lafi prožil ideální večer. Jen Hybšovo zranění mu radost pokazilo

Dlouho se rozmýšlel, jestli má ještě během aktivní kariéry spolupracovat na svojí autobiografii. Nakonec svolil, a když už titul Kanonýr Lafi spolu s autorem Karlem Feltem, redaktorem Práva a Sport.cz, před derby s Bohemkou pokřtil, nemohl si přát lepší scénář. David Lafata vstřelil vítězný gól derby (3:0), fotbalisty Sparty tak dovedl k tříbodovému náskoku v čele tabulky a sám sebe posunul na roveň nejlepšímu podzimnímu střelci Ďurišovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Felt a David Lafata křtí hráčovu autobiografii Kanonýr Lafi.

Článek
Fotogalerie

Držel sklenku šampaňského v ruce, ale napít se odmítl. Jenom knížku při křtu polil, pak už se hned musel vrhnout do víru derby.

„O poločase jsme se dozvěděli, že Plzeň prohrála v Brně. Tříbodový náskok na Plzeň je dobrý, příjemný. Ještě však nejsme ani v polovině ligy, takže zatím nic neznamená," uvědomuje si David Lafata.

I na hřišti tak Kanonýra Lafiho pokřtil, jak se sluší a patří. „O nabídce vyprávět svůj příběh jsem přemýšlel hodně dlouho. Nikdy mě nenapadlo, že by o mně vyšla knížka. Sám sobě až tak zajímavý nepřipadám. Nakonec jsem se nechal přemluvit," culí se spíše mlčenlivý myslivec.

Mirek Dušín také nejsem...

Úplně všechno na sebe samozřejmě autorovi knížky Karlu Feltovi neprozradil.

„Jsou věci, které zůstávají v rodině a neříkáme je ani přátelům, stejně jako nevynášíme interní záležitosti z kabiny. Ale myslím si, že na svoji povahu jsem se otevřel až dost a prozradil spoustu věcí, které jsem nikdy neřekl. Ovšem bulvár si na ničem nesmlsne. Žiji normálním rodinným životem a neprovázejí mě žádné aféry. Ale Mirek Dušín také nejsem," avizuje čtenářům.

S knížkou mu hodně pomáhala manželka Kamila. „Možná mohla být uvedena jako spoluautorka," směje se. „Doufám, že se knížka bude líbit. Nechal jsem v ní mluvit i spoustu lidí ze svého okolí, kteří mi hodně pomáhali a záleží mi na nich. A jestli je pravda, že pro mladé fotbalisty jsem vzor, jak jsem slyšel, pak tam určitě také najdou ledacos zajímavého."

Hybše si nechali v nemocnici

Zcela idylický však přece jen letenský večer nebyl. Kapitán s nelibostí sledoval, jak jeho spoluhráče Matěje Hybše odváží sanitka do nemocnice. Levý obránce musel po faulu loktem do obličeje, za který dostal klokan Bartek druhou žlutou kartu a byl vyloučen, odstoupit.

„Matěje si v nemocnici nechali, má zlomený podočnicový oblouk," hlásil zlou zprávu tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Spartě se při rozcvičce na Schalke zranil Martin Frýdek, a tak může mít s místem levého obránce ve šlágru podzimu v Plzni dost velký problém.

Lafata každopádně ještě před cestou do Štruncových sadů uspořádá autogramiádu. Kanonýra Lafiho bude ve čtvrtek 29. října od 17:00 podepisovat ve fan shopu Sparty na Letné, který je součástí Generali Areny.

Reklama

Související témata: