Hlavní obsah

Kapitán Hubník o poločase rozpoutal v kabině bouřku: Tohle nebylo hodné Viktorie Plzeň!

Plzeň

Byla už hodina po zápase se Zlínem, v němž Plzeň po bídném výkonu prohrála 0:2, kapitánem Romanem Hubníkem nadále notně cloumaly emoce. Byl vytočený na nejvyšší míru. Ostatně, své od plic řekl už v poločasové přestávce spoluhráčům v kabině. Prý takhle nazlobený nikdy nebyl.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský obránce Roman Hubník (vlevo) a kouč úřadujících mistrů Roman Pivarník.

Článek

„Nechci být sprostý, ale pořád to ve mně vře. Zejména první poločas byl jeden velký omyl, tohle nebylo hodné Viktorky! Doufám, že něco podobného se stalo naposledy," sypal ze sebe frustrovaný Hubník na pozápasové tiskové konferenci.

Viktoriáni zřejmě odehráli nejhorší první poločas za posledních několik let. S profesorským fotbalem bez běhání a sebeobětování nemohli s nadšeně bojujícím Zlínem uspět. Byli rádi, že o přestávce prohrávali pouze o jeden gól. Když Hubník dorazil do kabiny, rozpoutal slovní bouřku.

„To, co jsem vychrlil v kabině, jsem ještě nikdy v poločase neřekl. Teď už vážím slova, ale kdybych mohl, budu určitě ještě kritičtější," podotkl Hubník. Co spoluhráčům vyčítal především?

Hubník nevěděl, jestli fotbal jeho spoluhráče baví

„Byli jsme všude pozdě, nechtěli jsme balón, aktivita dopředu žádná. Byla tam malá agresivita, nevěděl jsem, jestli to kluky baví. Bylo to mrtvé, bez souboje, bez hladu získat míč. Myslím, že každý hráč se nad sebou musí zamyslet. Za to, co jsme předvedli, patří i divákům velká omluva. Tohle nebyla Viktorie Plzeň," prohlásil Hubník, který si po utkání vyříkával dění na trávníku s menším plzeňským „kotlem".

„Ten větší za brankou celý zápas fandil, i když se nám nedařilo. Za což fanouškům moc děkuji. Pak tam byl ještě menší hlouček, který to chtěl vysvětlit. V emocích jsem něco řekl. To si ale nechám pro sebe. Myslím, že fanoušci to ode mne vzali," podotkl Hubník.

Přitom Plzeň hrála oproti středečnímu duelu play off Ligy mistrů na půdě Razgradu v silně obměněné sestavě, Pivarník postavil osm čerstvých hráčů. „Já si také kladu otázku, proč jsme nebyli hladoví, proč jsme se neprali o odražené balony. V tom nás Zlín předčil. Nedokážu si to vysvětlit. Hráči si to musejí uvědomit, pokud ne, je to moc špatně. Pokud to nejde herně, musí být na hřišti vidět, že chci získat balón za každou cenu, prát se. Lidi by to ocenili. Ale zejména tohle mi v utkání chybělo," zlobil se Hubník.

Hráče je potřeba sjet i podpořit

Nebylo to ovšem poprvé, co výkon Viktorie v prvním poločase byl mdlý, studený. Proč se to opakuje? „Nedokážu na to odpovědět. I když si před zápasy říkáme, jak budeme hrát....Jsem z toho hodně zklamaný," povzdechl si plzeňský kapitán, který na hřišti postrádal typy, kteří dokáží spoluhráče nejen seřvat, ale i povzbudit.

„Zejména emoce mi u některých hráčů chybí. Jsou typy, které v zápase moc nepromluví. Myslím, že je potřeba spoluhráče sjet, ale zároveň i slovně podpořit. Tohle mi chybí," litoval Hubník.

Viktorii v úterý čeká odveta play off Ligy mistrů s Razgradem, stoper věří, že zlínská facka viktoriány probudí. „Maximálně v neděli z nás zloba vyprchá, musí se na odvetu připravit s chladnou hlavou. Pokud ji ale odehrajeme jako proti Zlínu, nemáme šanci. Doufám, že si to někteří uvědomí a začnou hrát to, co po nich trenér chce," uzavřel nazlobený Hubník.

Reklama

Související témata: