Hlavní obsah

Sparta - Anderlecht 6:0Kapitán Krejčí hattrickem rázně ukončil sérii bez výhry, šampioni v generálce nadělovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistrovský titul si pojistili plichtou na Slovácku. Od té doby jako by fotbalisté pražské Sparty zapomněli vyhrávat. Až v generálce na novou sezonu sérii pěti utkání bez výhry rázně ukončili. Na soustředění v Rakousku deklasovali Anderlecht Brusel 6:0 a poprvé v letní přípravě zvítězili. Úvodní tři branky vstřelil kapitán Ladislav Krejčí mladší, dvě z penalty a jednu hlavou po autovém vhazování. Další branky přidali Pešek, Minčev a Kuchta z další penalty.

Foto: Sparta.cz

Ladislav Krejčí zaznamenal proti Anderlechtu hattrick.

Článek

Když generálka, tak pořádná. Zápas v Seebodenu se hrál na 3x45 minut. V první třetině Sejk trefil tyč, Haraslín spálil velkou šanci a nováček Birmančevič došel pro penaltu, kterou kapitán Krejčí mladší proměnil.

Také ve druhém dějství byl při chuti a završil hattrick. Nejprve se trefil po hlavičkovém biliáru s Panákem po dlouhém Sadílkově autu. A když soupeř fauloval Zeleného, proměnil Krejčí penaltu i podruhé v zápase.

Zápasy od zisku titulu
ligaSlovácko - Sparta 0:0
ligaSparta - Plzeň 0:1
přípravaSparta - Jihlava 1:2
přípravaSparta - Dinamo Záhřeb 1:1
přípravaSparta - Čukarički 1:1
přípravaSparta - Anderlecht 6:0

Před závěrečnou třetinou dokončila Sparta hromadné střídání a dala šanci také dalším hráčům. Přesto skóre ještě narostlo, kolmé akce zakončili Pešek a posléze i Minčev. Poslední gól vstřelil Kuchta z penalty, kterou sám vybojoval. Výborné zákroky předvedl brankář Surovčík.

Foto: Jiří Lizec

Sparta chystá velké střídání...

Obhajobu titulu začne český šampion za týden domácím duelem s Olomoucí.

Přípravné fotbalové utkání v Seebodenu (hráno 3x45 minut):
Sparta Praha - Anderlecht Brusel 6:0 (3:0, 1:0)
Branky: 30. z pen., 62. a 84. z pen. Krejčí, 123. Pešek, 125. Minčev, 135. Kuchta z pen.
Sparta: Vorel (91. Surovčík) - Sörensen (91. Vydra), Panák (91. Kukučka), Krejčí (91. Höjer) - Mejdr (91. Wiesner), Kairinen (91. Daněk), Laci (60. Sadílek), Zelený (91. Ryneš) - Birmančevič (75. Pešek), Haraslín (75. Minčev) - Sejk (75. Kuchta). Trenér: Priske.

Reklama

Související témata: