Hlavní obsah

Karviná má další posilu. Přetlak v brankovišti nejspíš odnese Neumann

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brankář Dominik Holec, který zkraje minulé sezony působil ve Spartě Praha, kapitán Baníku Ostrava obránce Jiří Fleišman a nyní posila na kraj sestavy slovenský fotbalista Alex Iván. Ligový nováček z Karviné po nepříliš zdařilém návratu do nejvyšší fotbalové soutěže mocně posiluje.

Foto: MFK Karviná, Facebook

Alex Iván

Článek

Rodák z Dunajské Stredy Iván, který nejčastěji nastupuje na pravé straně zálohy, v minulé sezoně odehrál za Spartak Trnava v lize patnáct utkání, gólově se prosadil ale pouze v zápasech ligového poháru. V něm 26letý fotbalista v pěti zápasech dvakrát skóroval.

„Je to rychlostní hráč, umí jeden na jednoho. Měli jsme o něj zájem už před několika lety, kdy hrál v Seredi,“ řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk na adresu fotbalisty, který hrál tři sezóny v Seredi, poslední dvě pak ve Spartaku Trnava. V aktuální sezoně se na soupisku třetího týmu slovenské nejvyšší soutěže z minulého ročníku nedostal, do Karviné tak přichází jako volný hráč.

V dorosteneckém věku působila nová karvinská posila v maďarském Györu, kde také žije a odkud se nyní přestěhuje do Karviné. „První pocity jsou veskrze pozitivní. Jsem rád, že můžu působit v prvoligovém klubu v České republice. Měl jsem i nabídky z Maďarska, ale česká liga je kvalitnější a mám radost, že taková nabídka přišla. Jsou tady větší kluby, které pravidelně hrávají evropské poháry. Proto ta kvalita,“ podotkl Alex Iván, který bude v Karviné oblékat dres s číslem 7.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují z gólu.

Zatímco příchody hráčů do pole tým bez větších problémů vstřebá, v brankovišti začíná být v Karviné poněkud těsno. Příchodem slovenského brankáře Holce má slezský tým nyní už čtyři gólmany, kteří by rádi Fortuna ligu chytali.

Jedničkou by se měl nyní stát 29letý Slovák Holec, který tak do pozice dvojky odsune 25letého Jiřího Ciupu, v týmu jsou pak ještě letní posila z Hlučína 24letý Jakub Lapeš a gólman se zkušenostmi z mládežnických reprezentací 23letý Vladimír Neuman.

Právě posledně jmenovaný v této sezoně ještě v brance Karviné šanci nedostal, dá se proto předpokládat, že klub ještě do konce přestupního období opustí.

Související témata: