Hlavní obsah

Karviná sehraje odložené ligové duely na přelomu listopadu a prosince

Karviná

Fotbalisté Karviné sehrají dva odložené prvoligové zápasy na přelomu listopadu a prosince. Nejprve ve středu 24. listopadu od 17:00 přivítají v duelu 12. kola slezského rivala Ostravu, o týden později 1. prosince od 18:00 se v utkání 13. kola představí na hřišti pražských Bohemians 1905. Ligová fotbalová asociace (LFA) o tom informovala v tiskové zprávě. V původních termínech se nehrálo kvůli vysokému počtu nakažených v týmu Karviné.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karviná zná termíny odložených zápasů (ilustrační foto)

Článek

Slezané měli v době odkladu mimo hru 20 fotbalistů: šest jich bylo v izolaci a 14 v karanténě. LFA proto vyhověla žádosti klubu o odložení. Karviná se stala prvním celkem v sezoně, jehož zápasy musely být kvůli koronaviru odloženy. V původním termínu nesehrála ani osmifinále domácího poháru na půdě Slovácka. Podle twitteru uherskohradišťského klubu se bude hrát v pátek 12. listopadu.

Karviná jako jediné mužstvo v ligové sezoně z 11 utkání žádné nevyhrála a se čtyřmi body je na posledním 16. místě. Na neuspokojivé výsledky doplatil trenér Jozef Weber, který byl na začátku října odvolán a na jeho místo přišel Bohumil Páník. Na premiéru na lavičce Slezanů však stále čeká, jelikož o ligový souboj v Olomouci kvůli koronaviru přišel. Karviná se vrátila do tréninku v pondělí a v neděli vyzve ve 14. kole třetí Slovácko.

Kromě dvou duelů Karviné bylo v tomto ročníku nejvyšší soutěže odloženo pouze utkání mistrovské Slavie s Olomoucí, jelikož Pražané požádali o více času na přípravu před domácí srpnovou odvetou 3. předkola Ligy mistrů s budapešťským Ferencvárosem. Dohrávka se uskutečnila na konci října, Slavia v ní zvítězila 1:0.

S covidem měly problém i další týmy

Kvůli covidu-19 musela v minulém ročníku do karantény více než polovina z tehdejších 18 prvoligových celků, odložena byla řada duelů. Problémy s koronavirem měly i další týmy, které ale do izolace nemusely. Všechna utkání se dohrála.

Před touto sezonou LFA rozhodla o tom, že zápasy první ligy se kvůli případným karanténám budou odkládat jen do 25. kola. Pak budou muset týmy k utkání nastoupit, jinak prohrají kontumačně. Nasadit mohou jakékoli hráče. LFA sáhla k úpravě především proto, aby se nestalo něco podobného jako v ročníku 2019/20, kdy se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články