Hlavní obsah

Kdepak o záchranu, bude hrát o titul. Schranzovi se otočila sezona

Praha

Útočník Ivan Schranz se dohodl na ukončení spolupráce s Duklou. Pražský celek o tom informoval na svých internetových stránkách. Pětadvacetiletý slovenský fotbalista podepsal smlouvu se třetím celkem kyperské nejvyšší soutěže AEL Limassol. Místo bitvy o záchranu tak má najednou úplně jiné starosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz z Dukly Praha během utkání v české lize.

Článek

Pevně věří, že si pomohl. "Celá sezóna se mi nyní zcela otočila. S Duklou jsme hráli v podstatě od prvního kola o záchranu a teď přicházím do mužstva, které ztrácí na prvního jen dva body a dělí se o druhou příčku s Apollonem Limassol. Věřím tedy, že přicházím do úplně jinak naladěného mužstva a jsem si jistý, že budeme bojovat nejen o vrchní příčky, ale i o titul. Velmi se těším," líčí Ivan Schranz v rozhovoru pro server sport.sk.

Podepsal smlouvu na rok a půl s roční opcí. Na Kypr ho zlákal krajan Boris Godál, další extrnavský hráč a kapitán Spartaku. "Vlastně si zahrál na agenta a dojednal mi přestup," směje se Schranz. "Byl první člověk, který mě kontaktoval. Samozřejmě, je tu i druhá stránka. Když vím, že je tu Boris, tak to nějak přesvědčilo i mě. Přece jen, jsme kamarádi, hrávali jsme spolu..."

Schranz přišel na Julisku předloni v květnu a za Duklu odehrál v nejvyšší soutěži 40 zápasů a dal osm branek. Před tím působil v Petržalce, Trnavě a byl také krátce na hostování ve Spartě, za kterou ale nastoupil pouze k dvěma utkáním v poháru.

Reklama

Související témata: