Hlavní obsah

Kdo převezme Plzeň? Už padají první jména! A jsou to zajímavé persony

Praha

Pár hodin po nedělním odvolání trenéra Adriana Guľy z lavičky Plzně padají první jména jeho nástupce. V zákulisí se mluví o Zdenko Frťalovi, který dovedl do první ligy Hradec Králové. Spekuluje se také o Pavlu Horváthovi, který nedávno skončil v Příbrami. Bez angažmá ze zajímavých jmen je i Vítězslav Lavička nebo bývalý kouč reprezentace Michal Bílek.

Foto: twitter.@fcviktorkaplzen , Twitter

Zklamaný obránce Plzně David Limberský. Kdo se stane jeho novým trenérem?

Článek

Mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík o situaci po odvolání trenéra Adriana Guľy

Téměř jisté je, že Viktoria cílí na trenéra bez angažmá. Bude se chtít vyhnout jeho vykoupení ze smlouvy. Konec Guľy bude totiž pro klub, který dva roky po sobě nemá příjmy z evropských pohárů, finančně náročný.

Frťala dovedl Hradce Králové do první ligy, prohlásil však, že stávající smlouvu neprodlouží. Měl plán vrátit se do Teplic, kde by se mohl stát šéfem mládežnické akademie. Plzeň je však mnohem silnější kalibr, byť už není to, co bývala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude nové angažmá Michala Bílka právě v Plzni?

Dalším adeptem je Michal Bílek, který naposledy vedl reprezentaci Kazachstánu. O jeho příchodu do Doosan Areny se mluvilo už dřív, námluvy však nedopadly. Alternativou je také bývalý kouč Příbrami Pavel Horváth. Někdejší vůdce zlaté plzeňské party má k majiteli Adolfu Šádkovi blízko.

Ve hře by mohl být i Vítězslav Lavička, který před několika týdny skončil ve Vratislavi. Kdo nakonec usedne na lavičku Plzně?

Kdo by podle vás měl být novým trenérem Viktorie Plzeň
Zdenko Frťala
3,7 %
Pavel Horváth
57,2 %
Vítězslav Lavička
21,2 %
Michal Bílek
9,2 %
někdo jiný
8,7 %
Celkem hlasovalo 18866 čtenářů.

Reklama

Související témata: