Hlavní obsah

Kdyby Hložek neodstoupil, mohl překonat Lafatu. Přisype Plzeň do koeficientu?

Praha

Většina otazníků byla před posledním kolem soutěže vyřešena. Divoký výsledek na Letné byl přesto pozoruhodný, byť se zrodil na účet sestupujícího Brna. Hotový balzám pro Fandu, který o sobě říká, že je nejupřímnější z fotbalových příznivců, samozřejmě s rudým srdíčkem. „Kdybychom druhou půlku nehráli na půl plynu, mohlo to být i deset. Ale 6:1, taky dobré, ne?“ kvituje vysoké vítězství Sparty náruživý fanoušek, který s vervou glosuje každé kolo fotbalové ligy. Nový díl si poslechněte v přiloženém videu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek dává jeden ze svých čtyř gólů Brnu.

Článek

Když se osmnáctiletý mladík po dlouhé pauze jen trochu rozehrál a rozstřílel, troufal si ještě zabojovat o korunu krále střelců. Čtyřmi góly za poločas posledního duelu svůj odvážný slib splnil, o žezlo se s patnácti trefami děli se slávistou Janem Kuchtou.

„Když Dočki strkal v desáté minutě balon Hložanovi, ať jde na penaltu, přišlo mi to zbytečně optimistické. Ale co se pak dělo na hřišti, viděli jste sami. Penalta, hlava, pravá, levá... Adam prostě umí dávat góly odkudkoliv a jakkoliv. Kdyby hrál i druhou půlku, nejspíš by dal ještě dva góly a překonal i Lafiho proti Jihlavě," poukazuje na mocný finiš Davida Lafaty, který v roce 2016 nasázel v posledním kole hned pět branek a korunu krále střelců získal.

„Nechci propadat nezřízenému optimismu, ale jestli nás někdo po dlouhých letech může dostat do Ligy mistrů, tak právě Hložek pod Vrbičovým vedením. Kdyby nám Hložek nechyběl 15 zápasů, mohlo být všechno jinak. Netvrdím, že bychom sešívky řízli, ale rozhodně by mezi námi nebyl rozdíl 12 bodů... Na to vezměte jed," ujišťuje Fanda.

Viktoria si pojistila pátou příčku. „Plzeň potřebovala v Opavě bod na poháry, což hravě zvládla, a ještě se na to dalo koukat. Tak se dejte šádkovci v létě do kupy, ať to není v pohárech zase ostuda jako v posledních letech. Koeficientu by bodlo, abyste do něj něco přisypali," rýpe do plzeňské konkurence.

Více už v novém videu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice