Hlavní obsah

Když Krmelec, tak pořádnej! Slavia originálně vítá vytouženou posilu

Praha
Aktualizováno

Náročná akce je zdárně u konce. Sešívaní prezentují projekt Když Krmelec, tak pořádnej! Fotbalisty Slavie posílil útočník Michael Krmenčík. Do Edenu zamířil z Brugg na hostování s povinnou opcí v případě postupu do skupiny Ligy mistrů. Klub jeho příchod avizuje na svém webu. Pokud Krmenčík do Slavie přestoupí, zaplatí za něj podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka pražský klub 2,5 milionu eur (64,2 milionu korun).

Michael Krmenčík se stal novou posilou fotbalové SlavieVideo: slavia.cz

 
Článek
Fotogalerie

Má být velkou posilou. Osmadvacetiletý reprezentační útočník Michael Krmenčík je autorem 92 soutěžních branek. Majitel tří českých mistrovských titulů naposledy působil v řeckém PAOK Soluň, kde hostoval z belgických Brugg.

„Věříme, že je v nejlepším věku a že ještě nenaplnil celkový potenciál, kam by se mohl dostat. Vždy ho něco zastavilo. Má ideální rozpoložení, zkušenosti se zahraničím a s Českem. Má děti a rodinu. Věřím, že je fotbalu schopný dát všechno. Má možnost se dotknout svého stropu," těší se na novou posilu hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

„Pocity jsou super. Vrátil jsem se domů, a když se ozvala Slavia, byla jasná volba. Je to podle mě největší klub v Česku. Těším se na spolupráci s panem Trpišovským. Chtěl bych vyhrát titul, být prospěšný pro tým, aby si mě fanoušci Slavie trošku oblíbili," říká pro klubový web po podpisu smlouvy Michael Krmenčík.

V létě se o něj zajímala také Sparta, kde by mohl obnovit úspěšnou spolupráci s trenérem Pavlem Vrbou, pod nímž fotbalově rozkvetl v Plzni. Letenští ovšem od náročného jednání s Bruggami ustoupili, zatímco konkurent z Edenu se chopil šance.

„Jsem moc rád, že se Michaelův příchod do Slavie povedlo dotáhnout. Zájem klubu i trenérského týmu Jindřicha Trpišovského byl dlouhodobý. Šlo o jedno z nejtěžších jednání, protože Bruggy do Michaela hodně investovaly a nechtěly se ho jen tak vzdát. Chtěl bych ale nakonec poděkovat všem zúčastněným stranám," potvrzuje Daniel Smejkal z agentury IFM-M, která hráče zastupuje, že šlo o perné vyjednávání.

Vedení si libuje, že sešívaní teď mají v útoku opravdu nabito. „Michael Krmenčík nebo Ivan Schranz doplní stávající útočná esa Slavie v boji o krále střelců v sezoně 2021/2022. Věřím, že se může splnit i další sen - 10. srpna na odvetě 3. předkola Ligy mistrů stadion plný slávistů! Nechte se očkovat, ať tam případně můžete být s námi," vzkazuje na sociální síti šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Nová posila si v uvítacím videu zablbla s hercem Petrem Čtvrtníčkem. „Petra znám, jsem jeho fanoušek. Viděl jsem snad všechny jeho seriály. Měl jsem trošku trému, když je takovej srandista. Myslel jsem si, že se budu celou dobu smát. Ale je vidět, že je velký profesionál. Všechno, co měl o mně říct, pověděl správně. A dost jsme se u toho i nasmáli," usmívá se Krmenčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík a Toby Alderweireld z Belgie během duelu v Edenu.

Největší část kariéry zatím strávil v dresu slávistického rivala Plzně. Českou ligu hrával také za Duklu Praha a Ostravu, v nižších soutěžích oblékal dres Sokolova, Čáslavi a Vlašimi. Za reprezentační A-mužstvo si dosud připsal 33 startů a devětkrát skóroval.

Krmenčík je sedmou letní posilou obhájce ligového titulu. Do Slavie před ním přišli brankář Aleš Mandous, švédský obránce Aiham Ousou, dánský záložník Mads Emil Madsen, Srb Srdjan Plavšič a Nigerijec Ubong Ekpai jako křídelní hráči a slovenský útočník Ivan Schranz.

Reklama

Související témata: