Hlavní obsah

Kerbr ukončil kariéru a stal se v Olomouci Látalovým asistentem

Jednatřicetiletý obránce Milan Kerbr ukončil kvůli zdravotním potížím fotbalovou kariéru a rovnou se přesunul do realizačního týmu Sigmy Olomouc. Asistentem trenéra Radoslava Látala by měl být podle klubového webu do konce sezony.

Foto: Archiv SK Sigma Olomouc

Milan Kerbr pózuje na olomouckém stadionu.

Článek

Kerbra omezují problémy se zády, v lize nastoupil naposledy loni v červnu. "Zdravotní stav mi bohužel nedovolí hrát na té nejvyšší úrovni. Rozhodl jsem se tedy ukončit profesionální kariéru. O mém stavu jsme se bavili s trenérem Látalem. Věděl, že chci po kariéře trénovat a nabídl mi, jestli bych nechtěl přejít z kabiny hráčské do kabiny trenérské. Moc mě to potěšilo, hned jsem trenérovi poděkoval a rozhodl jsem se během pár minut," uvedl Kerbr, který má na kontě 179 ligových zápasů a 28 branek.

"Už během působení ve Slovácku jsem věděl, že po konci kariéry chci zůstat u fotbalu jako trenér. V Liberci jsem si začal dělat licence, chci v tom pokračovat a dále se vzdělávat. Za těch pár dní, co jsem v pozici trenéra u áčka Sigmy, musím říct, že mě to strašně baví a naplňuje. Je fajn, že si tímto způsobem mohu k trénování více přičichnout," řekl syn stejnojmenného vicemistra Evropy z roku 1996.

Foto: Jan Švanda, Právo

Milan Kerbr před stadionem v Olomouci.

"Domluvili jsme se i s trenérem Látalem, že do konce této sezóny bude Milan trenérům pomáhat v přípravě a vedení tréninků. Tato asistentská činnost Milana baví, rád by se jí věnoval i v budoucnu. V létě mu jako hráči končí smlouva, proto jsme si vzájemně chtěli vyjít vstříc a vymysleli toto řešení," uvedl sportovní manažer olomouckého klubu Ladislav Minář.

Reklama

Související témata: