Hlavní obsah

Klíč od Prahy je zpátky na Spartě. Hráči derby zapili, Vrba slavil dobrým vínem

Praha

Konečně, oddechli si sparťané. Klíč primátora hlavního města Prahy se po pěti letech po výsledku 1:0 v derby přestěhoval z Edenu na Letnou. V pondělí odpoledne si pro něj fotbalisté na radnici došli. „Čekání bylo dlouhé, teď to přišlo. Doufám, že klíč budeme mít co nejdéle…,“ usmívá se záložník Michal Sáček, jeden z nejdéle sloužících hráčů Sparty. Na reportáž se můžete podívat v přiloženém videu.

Sparťané jako vítězové derby převzali klíč od Prahy. Snad u nás chvíli vydrží, přejí si.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Reprezentační přestávka jim ideálně přišla vhod. Výhru v derby řádně zapili, tvrdí však, že decentně.

„Mohli jsme si to dovolit. Dostali jsme od trenéra volno, takže oslava byla. Užili jsme si ji, proběhla rozumně a v mezích. Bylo to fajn. K vítězství v derby patří," culí se kapitán Bořek Dočkal.

Trenér Pavel Vrba nemá obavy, že by bujaré veselí mělo ohrozit formu v dalších zápasech. „To bych pak přece musel hráče kontrolovat i o Vánocích nebo v létě… Dobře vědí, co dělají, kolik zápasů máme ještě před sebou," líčí zkušený kouč.

Tenhle týden byl pro nás moc důležitý a my ho zvládli, raduje se trenér Sparty Pavel Vrba.Video: Sport.cz

Od oslav se diplomaticky vzdálil do rodného Přerova. „Nikam jsem s mužstvem nešel, jel jsem na Moravu. Doma jsem si odpočinul. S manželkou jsem si dal dobré víno. Tomu se nebráním. Potřeboval jsem si oddechnout, bylo to hodně náročné," líčí Vrba.

Klíč od Prahy předal primátor Zdeněk Hřib generálnímu řediteli Františku Čuprovi poprvé od roku 2016, neboť v dalších 14 soutěžních zápasech nedokázala Sparta sešívané porazit.

Hrdinou derby Lukáš Haraslín. Rozhodlo to celé mužstvo, na standardku si věřil.Video: Sport.cz

„Jsem rád, že se nám podařilo po takové době klíč vzít. Doufám, že nějakou chvíli vydrží na Spartě," přeje si Vrba.

„Sami sobě jsme dokázali, že s nimi můžeme o titul zabojovat, což je náš cíl pro sezonu. Navíc jsme udělali radost lidem, kteří derby už týden před zápasem žijí a chtějí mít klid, aby pak nemuseli poslouchat řeči okolí. I kvůli nim jsem cítil velkou úlevu," kvituje Dočkal, jehož za tým na radnici doprovodili ještě Michal Sáček a Filip Panák.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata: