Hlavní obsah

Klokani ctí hazardní tradici. Hned na startu si nechávají ujet vlak

A už v tom zase lítáme, kaboní se příznivci zelenobílých barev. Hra s ohněm je údělem fotbalistů Bohemians Praha 1905. „Nesmíme si nechat ujet vlak jako minulý ligový ročník a poté dohánět bodové manko na poslední chvíli, jak to tady na Bohemce poslední roky děláme,“ burcuje kapitán Daniel Krch. Zatím bez valného efektu, jeho tým má po úvodních třech kolech jen jeden bodík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Šíp (vlevo) a Josef Dvořák fandili svým Klokanům v derby se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Hned zkraje sezóny si v posledních letech dělají z celého ročníku drama. A poslední dva roky Klokani hazard ještě umocnili. Loni v prvním kole vyhrál v Ďolíčku nováček ze Zlína, letos zase navrátilci z Hradce Králové. Především tato porážka Pražany pálí. Po ní přivezli senzační bod z Plzně, o víkendu pak nezvládli domácí derby se Spartou.

„Zásadní rozdíl mezi našimi zápasy s dvěma největšími kandidáty na titul se najít dá. Zatímco v Plzni jsme cítili, že můžeme dýchat, Sparta byla v úvodu zápasu velmi dobrá a dýchat nás nenechala. Vysoké nasazení v jejím podání se snoubilo s velkou kvalitou, to se mi na ní líbilo. My byli v úvodu ustrašení, další výkon z naší strany už byl poctivý a snaživý," srovnává trenér Miroslav Koubek.

Pohár je vykolejil

Zatímco Letenští využili dlouhého týdne a na derby se pořádně nachystali, Bohemku v pohříchu velké míře vykolejil pohárový duel s třetiligovými Štěchovicemi.

„Vložený pohárový zápas pro nás byl problém. Máme úzký kádr, někteří hráči jsou zranění. K tomu přibyli dva další, co nemohli proti Spartě hrát. Odehráli jsme takový anglický týden, na to nejsme zvyklí," líčí kapitán Daniel Krch.

Hrdinové z Plzně chyběli

Jak připomíná, v derby chyběli oba největší hrdinové duelu s Plzní. Martin Hašek s Viktorem Budinským hostují u Botiče právě z Letné, takže proti svému kmenovému klubu nesmějí hrát.

„Je to specialita českého fotbalu. A věčné téma, už je neřeším. Kus pravdy je, že mateřské kluby své hráče na hostováních často dál platí, tak proč by se od nich měly nechat porazit... Já nevím, jestli naše hráče Sparta platí. Smlouvy se každopádně mají respektovat," krčí Koubek rameny.

Reklama

Související témata: