Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 2:0Klokani jasně dominovali, v Ďolíčku dosáhli na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Schumacher 1 : 0
88. Bartek 2 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Gól obránce Bohemians 1905 Tilla Schumachera ze třetí minuty nasměroval Klokany za výhrou nad Karvinou (2:0) v nedělním duel 23. kola fotbalové ligy. Definitivně do kolen poslal hosty v závěru Bartek. Pražané si však můžou drbat hlavy, soupeři mohli dát klidně šest gólů. Díky vítězství se posunuli na dvanáctou příčku právě před Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Till Schumacher z Bohemians oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Klokani si nemohli přát lepší vstup do zápasu, už ve třetí minutě udeřili. Centr Dostála z pravé strany propadl do malého vápna, kde se v souboji v hostujícím obráncem prosadil Schumacher. Parádní střelou levačkou trefil šibenici.

Pražané byli při chuti, vzápětí to z 25 metrů zkoušel Květ, jeho pokus Bolek s námahou zkrotil. Hráči Bohemians zřejmě po slabém výkonu v úterním pohárovém osmifinále (prohra 0:2 s Olomoucí) dostali od kouče Klusáčka kartáč, doslova pod nimi hořela tráva. Soupeře doráželi, až na pološanci Tavarese mu v prvním poločasu nedovolili vůbec nic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují vedoucí gól Tilla Schumachera během utkání 23. kola Fortuna ligy s MFK Karviná.

Naopak sami mohli do přestávky přidat několik gólů. Klidně tři mohl dát aktivní Necid. Nejprve po centru Puškáče sám z malého vápna vyslal na Bolka slabou střelu, poté hlavou těsně minul, do třetice pálil nebezpečně levačkou. Prosadit gólově se mohl i jeho parťák na hrotu Puškáč.

Druhá půle měla podobný průběh, na hřišti dominovali Klokani. V 47. minutě předvedli parádní akci: Puškáč si cizelérsky v plném běhu stáhl špičkou kopačky Dostálův pas za obranu, následně vypálil do tyče. Odražený míč překvapil Schumachera, který měl před sebou prázdnou branku. Balon mu ale při zpracování odskočil.

Za pár vteřin se na pravé straně uvolnil Květ, nedokázal však přihrát na vzdálenější tyč volnému Schumacherovi. V 56. minutě spálil další šanci Necid, jeho pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Bartošák. Domácí se sice dočkali v 65. minutě, kdy pohotově zavěsil Puškáč. Jenže po přezkoumání na videu hlavní rozhodčí Proske gól odvolal, v ofsajdu stojící Necid podle něj bránil brankáři Bolkovi ve výhledu. Zelenobílí nakonec druhý gól přece jen vstřelili, v závěru se prosadil Bartek.

23. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 3. Schumacher, 88. Bartek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vaňkát - Adam (video). ŽK: Květ - Tavares, Santos, Herc. Bez diváků.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Květ (89. Jindřišek), Hronek, Ljovin, Schumacher (83. Keita) - Necid (83. Vaníček), Puškáč (68. Bartek). Trenér: Klusáček.
Karviná: Bolek - Jursa, Santos, Šindelář, Mazáň (60. Čmelík) - Mangabeira (60. Sinjavskij), Smrž - Tavares (60. Haša), Herc, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: