Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1:0Klokani nebodovali počtvrté za sebou a jsou až třináctí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Vondrášek 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli na úvod jarní části první ligy v Teplicích 0:1 a nebodovali počtvrté za sebou. Jedinou branku utkání 20. kola vstřelil ve 33. minutě Tomáš Vondrášek. Klokani klesli v neúplně tabulce na 13. místo. Severočeši vyhráli v nejvyšší soutěži potřetí z posledních čtyř zápasů a přiblížili se čtrnáctým Pardubicím na rozdíl tří bodů. Východočeši ale mají k dobru odložený duel se Slováckem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu.

Článek

V základní sestavě Bohemians nechyběl kapitán Jindřišek, jenž si připsal k 294. prvoligový start za Klokany, a vyrovnal tak 36 let starý rekord Prokeše.

Po opatrném úvodu měli první nadějnou šanci Bohemians. Hyčkovu chybu v rozehrávce mohl v 18. minutě potrestat Beran, při svém rychlém protiútoku si však příliš předkopl míč a ten odklidil včas navrátivší Boljevič. O chvíli později si na Kovaříkův centr za obranu naběhl hostující Chramosta, ale přestřelil.

Ve 33. minutě se měnilo skóre na opačné straně hřiště. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu Teplic propadl centr až na zadní tyč k Vondráškovi a ten nedal přesnou ranou brankáři Valešovi šanci. Čtyřiatřicetiletý obránce vstřelil nejen svůj první gól v sezoně, ale stal se i prvním ligovým střelcem v jarní části.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a Jiří Bederka z Bohemians.

Bohemians mohli sice vzápětí vyrovnat, ale Květovu příležitost z bezprostřední blízkosti zneškodnil domácí gólman Grigar.

Klokani se po přestávce vrhli do útoku, na těžkém terénu se jim však dlouho nedařilo vypracovat vážnější příležitost. Udeřit mohl po hodině hry až střídající Necid, jenže z malého vápna předchozí přihrávku Chramosty nevyužil a odkrytou branku soupeře trestuhodně minul. O pár minut později nepřekonal Grigara znovu ani Květ.

Teplice mohly přidat gólovou pojistku dvacet minut před koncem, kdy si střídající Kodad naběhl na centr Ledeckého, jeho pohotové zakončení však skončilo na břevně. Když se pak dvanáct minut před koncem neprosadil ani hlavičkující Necid, skončilo utkání těsným vítězstvím domácích.

Teplice tak v lize porazily svého soupeře po čtyřech zápasech a doma s ním bodovaly podeváté z posledních 10 utkání. V tabulce Severočeši ztrácí na Bohemians jen čtyři body.

Fotbalová liga - 20. kolo:
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 33. Vondrášek. Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Vondrášek - Květ, Necid. Diváci: 1000 (omezený počet).
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Fortelný (90.+1 Sunzu), Trubač, Boljevič (76. Prošek) - Mareš (55. Kodad), Žák (55. Ledecký). Trenér: Jarošík.
Bohemians: Valeš - Köstl, Bederka, Vondra (84. Petrák) - Dostál (75. Nový), Květ, Jindřišek, Kovařík - Beran (57. Hronek) - Koubek (57. Necid), Chramosta (75. Puškáč). Trenér: Klusáček.

Reklama