Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ml. Boleslav 4:0Klokani pokračují v krasojízdě, na úvod soupeře rozstříleli!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Puškáč 1 : 0
31. Jindřišek (penalta) 2 : 0
75. Bartek 3 : 0
83. Dostál 4 : 0
Záznam online reportáže

Na jaře váleli, získali dokonce víc bodů než mistrovská Slavia. Fotbalisté Bohemians 1905 pohodu přes dovolenou neztratili, v nedělním duelu 1. kola první ligy roznesli 4:0 Mladou Boleslav. Za vítězstvím je nasměroval brzký gól Puškáče, do poločasu zvýšil z penalty Jindřišek. Po přestávce dokonali dílo boleslavské zkázy Bartek s Dostálem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Puškáč z Bohemians oslavuje se spoluhráči gól na 1:0.

Článek

V repríze aktérů finále skupiny o Evropu byli v úvodní pasáži zápasu živější hosté. V 10. minutě se dostal do solidní pozice kapitán Budínský, do jeho rány stačil vložit nohu na poslední chvíli jeden z obránců.

Klokani vyhlíželi nervózně. Na koně je postavila hrubka Túlia v rozehrávce, kterou si vynutil důsledným napadáním Vaníček. Míč se vzápětí dostal k Puškáčovi, který sám před Mikulcem nezaváhal. Túlio toužil zaváhání odčinit, krátce poté vyslal z 22 metrů levačkou projektil, Le Giang se musel v bráně pořádně natáhnout, aby balon vytěsnil mimo tyče.

Od tohoto okamžiku byli Středočeši jako opaření, naopak domácím narostla křídla.

A po půlhodině se dočkali druhé trefy. Jakub Klíma na malém vápně rukama skolil Puškáče, kapitán Jindřišek se z pokutového kopu nemýlil. Byť si Mikulec na míč sáhl, prolétl pod jeho tělem do sítě.

Klokani byli při chuti, utěšenou ránu Puškáče vyrazil Mikulec konečky prstů. Vzhledem k jednoznačnému průběhu sáhl boleslavský kouč Weber ke dvojnásobnému střídání už před přestávkou. Z hřiště stáhl Túlia a Jakuba Klímu, do hry přišli čerství Mašek s Ikaunieksem. Ale nemělo

Druhá půle začala ve stejném rytmu, nabuzení klokani mohli dát hned v jejím úvodu Boleslavi mat. Köstl nádherným pasem za obranu našel Puškáče, který ale z úhlu Mikulce neprostřelil. Bohemka dál útočila, hnala se za třetím gólem. Po parádní kombinaci na pravé straně unikl Bartek, jeho střílený centr minul na zadní tyči Schumacher. Zničehonic se však hosté mohli vrátit do zápasu, Ikaunieks ale na malém vápně promáchl.

Uklidňující branku se domácím podařilo vstřelit v 75. minutě. Hronek dal pod sebe na Bártka, jeho tečovaná střela skončila v síti. Domácí ale neměli dost, čtvrtý úder zasadil Středočechům hlavou Dostál. Nadšený Ďolíček si žádal „bůra". Přestože pátý gól domácí nepřidali, od fanoušků si vysloužili dlouhotrvající ovace...

Fotbalová liga - 1. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Branky: 13. Puškáč, 31. Jindřišek z pen., 75. Bartek, 82. Dostál. Rozhodčí: Rejžek - Caletka, Horák - Lerch (video). ŽK: Köstl - Jakub Klíma, Mazuch, Mašek. Diváci: 1450 (limit 5102 osob na stadionu).
Bohemians: Le Giang - Bartek, Bederka, Köstl, Schumacher (80. Dostál) - Vaníček (85. Novák), Vacek (88. Vondra), Ljovin, Jindřišek, Hronek (80. Nečas) - Puškáč (85. Osmančík). Trenér: Klusáček.
Ml. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma (41. Ikaunieks), Mazuch (65. Gabriel), Tatajev, Fulnek - Janošek, Túlio (41. Mašek) - Zahustel, Budínský, Jiří Klíma (72. Kulhánek) - Drchal (65. Douděra). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: