Hlavní obsah

Klokani protáhli sérii zápasů bez prohry v řadě na dvanáct. Chceme vyrovnat rekord, plánuje kapitán

Remízou 1:1 na Slovácku protáhli fotbalisté Bohemians 1905 sérii ligových zápasů bez prohry v řadě na dvanáct, a už jen dvě utkání je dělí od vyrovnání klubového rekordu. V Uherském Hradišti dokázali ještě v prvním poločase odpovědět na vedoucí trefu domácích.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z branky Tomáše Necida v utkání 31. kola Fortuna ligy proti Liberci.

Článek

„Čekali jsme, že to bude velice těžký zápas, což se potvrdilo. Slovácko si potřebovalo zajistit účast v evropských pohárech, a o to jsme to měli složitější. Bojovné střetnutí skončilo podle mého názoru zaslouženě nerozhodně. I proto, že si obě mužstva vytvořila přibližně stejný počet šancí," přemítá kapitán pražského celku Daniel Krch.

Přiznává, že hráči Bohemians počítali spíš s variantou, že na hrotu hradišťské sestavy nastoupí nejlepší střelec Slovácka Kliment. Jeho místo ovšem tentokrát zaujal urostlý Cicilia. „Je to jiný typ útočníka. Kvůli jeho výšce a váze je docela těžké ho bránit. Gól nám ale nedal, tak jsme to snad zvládli," libuje si devětadvacetiletý obránce.

Krcha těší, že jeho tým prodloužil šňůru ligových duelů, v nichž pokaždé bodoval, na dvanáct. „Máme z toho pochopitelně radost. Sérii máme v poslední době v hlavách, ale nijak se na ni zase neupínáme. Nehrajeme o poháry ani o záchranu, a tak si počínáme s větší lehkostí. Chceme ještě ve zbývajících dvou kolech se Spartou a v Mladé Boleslavi získat co nejvíc bodů, a v ideálním případě tak klubové maximum vyrovnat. A na začátku další sezony pak třeba i překonat," plánuje.

Kouč klokanů Luděk Klusáček sérii utkání bez porážky nepřeceňuje. „Máme jich dvanáct, což zase není nic tak extra. Kdybychom dokázali udělat takovou šňůru jako Slavia, tak by to bylo mnohem zajímavější," usmívá se.

Jeho mužstvo neprohrálo na Slovácku už počtvrté za sebou. „Měli jsme relativně slušný vstup do utkání, ale Slovácko potrestalo gólem hned naši první chybu. Důležité bylo, že jsme dokázali záhy zareagovat," chválí autora vyrovnávací branky Levina. „Hrál dobře, patřil k nejlepším na hřišti," tvrdí Klusáček.

S výkonem svých fotbalistů však není zdaleka stoprocentně spokojený. „Dřeli jsme, bojovali, avšak něco málo tomu tentokrát chybělo. Nebyli jsme příliš nebezpeční v ofenzívě, ale ani soupeř si moc vyložených střeleckých příležitostí nevypracoval. Kluci se mi nezdáli úplně v pohodě, ale remíza je odměnou za to, jak makali. Urvali jsme cenný bodík, jehož si hodně považujeme, protože Slovácko má velmi kvalitní tým," prozradil trenér vršovického mužstva.

Reklama