Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Budějovice 3:1Klokani v lize bodovali po třech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Keita 1 : 0
35. Hronek 2 : 0
58. Bassey 2 : 1
87. Koubek 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 15. kole první ligy nad Českými Budějovicemi 3:1. Pražané rozhodli už v úvodním dějství, kdy se trefili Ibrahim Keita a Petr Hronek. V 58. minutě snížil Fortune Bassey, ale poslední slovo měl v závěru střídající Matěj Koubek. Klokani v lize bodovali po třech porážkách za sebou a poskočili na 11. místo neúplné tabulky. Dynamo venku v nejvyšší soutěži podeváté po sobě nezvítězilo a je deváté.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians Praha 1905 oslavují Keitův gól.

Článek

Jihočeši zahrozili jako první. V sedmé minutě poslal do vápna centr levý bek Sladký a míč se nikým netečován otřel o tyč. Za chvíli vystřelil Mršič a domácí brankář Bačkovský jeho přízemní pokus vyrazil.

Těsně za polovinou první půle otevřeli skóre Bohemians. Hronkovu ránu ve 24. minutě ještě skvěle vytáhl gólman Vorel, ale na Keitovu dorážku pod břevno už nemohl dosáhnout. Francouzský útočník dal svou druhou branku v ligové sezoně.

V 35. minutě Klokani zvýšili. Květ si ve vápně narazil s Dostálem a přihrál Hronkovi, který zblízka zamířil přesně k tyči. Záložník Bohemians skóroval poprvé v ligovém ročníku. Hned za minutu mohl odpovědět Hellebrand, střelou z hranice vápna ale těsně minul. Poté mířil těsně nad Mihálik a prostor mezi tyčemi netrefil ani Bassey.

Pět minut po změně strana mířil nad domácí Vondra. Jinak byli nadále nebezpeční hosté, kteří se přece jen dočkali snížení. V 57. minutě ještě Bassey trefil jen brankovou konstrukci, ale o minutu později už z další akce překonal Bačkovského, jemuž míč prošel na přední tyči.

Vorel v 70. minutě špatným odkopem nabídl šanci Květovi, ale ten odkrytou hostující branku minul. Čtvrthodinu před koncem zamířil střídající Novák tyč, Vondrův pokus vyrazil Vorel a Hronek zamířil vedle.

V 79. minutě doklepl míč do sítě domácí Bartek, ale gól kvůli ofsajdu nakonec neplatil. Pojistku přidali Pražané až v 87. minutě, kdy se po spolupráci dvou střídajících hráčů a přihrávce Nováka trefil přesně do horního rohu Koubek. Kouč Bohemians Klusáček tak mohl vítězstvím oslavit jubilejní 100. zápas v roli prvoligového trenéra.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 3:1 (2:0)
Branky: 24. Keita, 35. Hronek, 88. Koubek - 58. Bassey. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Vodrážka - Berka (video). ŽK: Talověrov (Č. Budějovice). Diváci: 3496.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Jindřišek, Květ (76. Nový), Hronek (85. Koubek), Kovařík (69. V. Novák) - Keita (76. Bartek), Puškáč (69. Necid). Trenér: Klusáček.
Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Sladký (46. Talověrov) - Hellebrand, Hora (86. Brandner) - Van Buren (76. Škoda), Mihálik, Mršič - Bassey. Trenér: Horejš.

Reklama