Hlavní obsah

Teplice - Liberec 1:2Knobloch lapil penaltu a Liberci vychytal triumf

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kačaraba 0 : 1
16. Trubač 1 : 1
24. Pešek 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec si po dvou pětigólových nášupech v pohárové Evropě spravil v domácí lize chuť. V Teplicích vyhrál v 7. kole 2:1. Po hodině hry chytil Knobloch pokutový kop. Posledních dvacet minut hráli hosté bez vyloučeného Peška, tři body však ubránili.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Aleš Nešický z Liberce a Daniel Trubač z Teplic.

Článek

Slovan bojoval v minulých dnech s nákazou koronavirem. Ve čtvrtek v Evropské lize v Hoffenheimu mu chybělo patnáct hráčů. Na Stínadlech se již na hřiště vrátil gólman Knobloch, Pešek, Jugas a Matoušek.

Kouč Pavel Hoftych zvolil sestavu s třemi stopery a v úvodu zápasu musela být hostující defenziva na špičkách. Domácí byli v prvních minutách aktivnější. Už ve čtvrté minutě po rohovém kopu usměrnil míč patičkou do tyče Kučera a Knobloch si s od brankové konstrukce odraženým míčem před Řezníčkem poradil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Liberce Milan Knobloch inkasuje gól.

Hosté po deseti minutách hru vyrovnali a ve 14. minutě se dostali do vedení po rohovém kopu. Nešický našel nehlídaného Kačarabu a ten hlavičkoval na přední tyč. O náskok však modrobílí přišli záhy. Na levé straně předvedl pěknou kombinaci Vukadinovič s debutantem v teplické sestavě Fortelným, ten míč přiťukl Trubačovi, který nádhernou střelou zpoza vápna vyrovnal.

Smírný stav vydržel osm minut, hosté strhli vedení opět na svou stranu rychlým brejkem. Přihrávka Vukadinoviče trefila jen Rondiče, který dostal od stoperů Teplic trestuhodně hodně prostoru. Dokázal nahrát rozběhnutému Peškovi a ten na hranici šestnáctky lehkým obloučkem přehodil Grigara.

V závěru první půle už Tepličtí slavili druhé vyrovnání, když si přihrávku Moulise srazil do vlastní branky Kačaraba, jenže VAR odhalil ofsajdové postavení Moulise a gól neplatil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Kristian Michal z Liberce, Tomáš Kučera z Teplic a Aleš Nešický z Liberce.

Žlutomodří měli velkou příležitost i v úvodu druhé části. Míč propadl na zadní tyč k Vukadinovičovi, který však v tutovce branku přestřelil. V 52. minutě málem po další laciné ztrátě domácích mohl zvýšit Rondič, ale jeho lob Grigar s vypětím všech sil zneškodnil.

Po hodině hry přišly velké chvíle libereckého gólmana Knoblocha. Nejprve vyrazil Řezníčkovi penaltu, kterou sudí Pechanec nařídil po zásahu videorozhodčího za ruku Hromady. O chvíli později vytlačil mimo tyče dobrou střelu Trubače.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ondřej Pechanec vylučuje libereckého Jakuba Peška.

Dvacet minut před koncem viděl za faul druhou žlutou kartu střelec branky Pešek a Teplice hrály přesilovku. Soupeře zatlačily na jeho půlce, deset minut před koncem měly velkou šanci, hosté se však ubránili. V závěru dostal červenou kartu i domácí Vondrášek, skóre se již nezměnilo. Slovan vyhrál v Teplicích teprve podruhé za posledních patnáct let.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slovan Liberec 1:2 (1:2)
Branky: 16. Trubač - 14. Kačaraba, 24. Pešek. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Ratajová - Denev (video). ŽK: Řezníček, Knapík - Pešek, Hromada, Nešický. ČK: 90.+1 Vondrášek - 70. Pešek. Bez diváků.
Teplice: Grigar - Černý, Heidenreich, Mareček (46. Knapík), Vukadinovič - Žitný (65. Mareš), Kučera, Fortelný, Trubač (65. Vondrášek), Moulis - Řezníček. Trenér: Hejkal.
Liberec: Knobloch - Kačaraba, Jugas, Purzitidis - Pešek, Michal, Nešický (90. Černický), Hromada, Kosek - Matoušek (90+4. Dvořák), Rondič. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: