Hlavní obsah

Kolář chce na Arsenalu chytat! Co dalšího prozradil kouč Trpišovský?

Brno

Rozpaky netajil. Žádný div, když Slavia nechala v Brně dva body, s nimiž počítala. Ligovou sérii bez prohry sice natáhla na sedmatřicet zápasů, čímž překonala vlastní rekord, ale ... „Unikátní série, která se u nás ještě nikomu nepovedla, je také jediné plus. Bojovný výkon celého mužstva samozřejmě také,“ přiznával kouč Pražanů Jindřich Trpišovský po epilogu 25. ligového kola, v němž se jeho tým musel na hřišti nováčka spokojit s bezbrankovou remízou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Slavie Matyáš Wágner (vlevo) fauluje Jana Hladíka z Brna. Po tomto zákroku byl Wágner vyloučen.

Článek
Fotogalerie

Pikantní, že právě s týmem topícím se u dna tabulky, kuriózní o to víc, že jediné Brno dokázalo obhájce titulu obrat o body v obou vzájemných zápasech.

„I v deseti jsme sice podali zajímavý výkon, předvedli jsme pár zajímavých akcí, měli jsme i gólovou příležitost. Vyloučení ale naši hru pochopitelně ovlivnilo, takže remíza je spravedlivá," přiznával Trpišovský, že červená karta pro mladého gólmana Matyáše Vágnera hned v 19. minutě na jeho tým dopad měla.

V předchozím kole, kdy Slavia hrála v Edenu s Opavou a hned v úvodu střetnutí přišla o vyloučeného Simu, se s početním oslabením vyrovnala a hladce vyhrála, v Brně však brala jen bod.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Tvrdý souboj. Zleva Jan Moravec z Brna a Lukáš Masopust ze Slavie v utkání 25. kola Fortuna ligy.

„Terén byl o poznání horší než v utkání s Opavou, početní převaha brněnského týmu se do hry a výsledku rovněž promítla. Domácí hráči byli přece jen čerstvější a podali dobrý výkon," připomínal slávistický kouč nabitý program, který museli jeho svěřenci během reprezentační přestávky ve službách svých národních týmů zvládnout.

„I proto hodně změn v naší sestavě," narážel na korektury v sestavě, které musel udělat. Po devatenácti minutách musel sáhnout k další. Neplánované, protože se střídáním gólmanů rozhodně nepočítal.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Zoran Gajič z Brna v hlavičkovém souboji.

„Nejspíš jsem to přivolal, když jsem na sebe před odchodem z kabin navlékl dres. Měl jsem trochu obavy, aby mi na lavičce nebyla zima," trochu zlehčoval třetí gólman Pražanů Přemysl Kovář inkriminovaný moment, kdy se musel postavit mezi tyče místo vyloučeného Vágnera. V ligovém střetnutí poprvé od července loňského roku, kdy si zachytal v nadstavbě proti Liberci.

„Těžko glosovat Vágnerovo vyloučení. Zdůvodnění se vždy najde a za faul brankáře se v podobné situaci červená pravidelně dává. Otázkou ale je, zde předtím neměl být pískán faul na Hromadu," nechtěl se Trpišovský příliš pitvat v situaci, která jeho týmu zkomplikovala cestu za plánovanou výhrou a jemu pochopitelně plány.

Ondřej Kolář vážně zraněný v odvetě Evropské ligy v Glasgowě sice už začal s lehkým tréninkem, otázkou ale je, jak rychle se mezi tyče vrátí. Slavii přitom čeká enormně náročný týden. Ve čtvrtek první čtvrtfinálový duel Evropské ligy v Londýně s Arsenalem, v neděli pak derby s rozjetou Spartou.

Mladík Vágner přitom ligovou generálku na případný start ve čtvrtek u Temže nedochytal a na derby k dispozici nebude, takže Trpišovský musí dát na modlení, aby se Kolář do brány vrátil.

Foto: twitter Jaroslava Tvrdíka

Ondřej Kolář a jeho maska. Jak se vám líbí...?

„Ondra je optimistou. Masku má připravenou, přilbu také, zápas s Arsenalem chce stihnout a derby také. Zatím ovšem absolvoval jen lehčí tréninky. Tři dny do čtvrtfinále jsou ale relativně dost dlouhou dobou, takže uvidíme," věří slávistický kouč, že vše se přece jen v dobré obrátí.

To s Kúdelou, který v Brně Slavii také chyběl, si není jistý. Z kvalifikačního duelu české reprezentace v Cardiffu proti Walesu se totiž slávistickýá stoper vrátil se zhmožděným nosem, ke zranění se přidaly vysokém horečky, a proto ho Pražané nechali raději doma. Teď je pochopitelně otázkou, zda bude schopen odletět s mužstvem na Ostrovy.

„Uvidíme, nejspíš bude muset užívat antibiotika, takže je možné, že ve čtvrtek proti Arsenalu k dispozici nebude," připustil Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články