Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 3:0Komličenko gólem a dvěma asistencemi řídil výhru Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Přikryl 1 : 0
35. Komličenko 2 : 0
76. Džafič 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 13. kole první ligy doma porazili Bohemians Praha 1905 3:0. Domácím hodně pomohla chybná rozehrávka brankáře Romana Valeše, po které už v 6. minutě snadno skóroval Tomáš Přikryl. Ještě do poločasu zvýšil nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko a po dalším brejku připravil gól i pro Adnana Džafiče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi na archivním snímku.

Článek

Hned v úvodu chyboval domácí Takács, Záviška ho obral o míč a mohl běžet sám na branku, ale obráncům Mladé Boleslavi se ho povedlo vytlačit z úhlu a bylo po šanci. Chyba přišla brzy i na druhé straně. Brankář Valeš při snaze o konstruktivní rozehrávku nahrál přímo presujícímu Komličenkovi, ten pohotově vrátil míč před branku Přikrylovi a pro něj už nebyl problém trefit prázdnou branku.

Rychlé vedení hrálo do karet Mladé Boleslavi, která se mohla zatáhnout a nechat hrát hosty. Bohemians tak neměli prostor na své rychlé brejky a museli dobývat domácí obranu. Výraznější ohrožení branky přinesla jen Hilálova tvrdá rána z 18 metrů, ale míč letěl přímo na brankáře Šedu, který ho vyrazil.

Ve 35. minutě se Bohemians snažili zahrozit dlouhým autem, na který vyrazili do vápna i stopeři. Jenže toho využili domácí a rychle zaútočili do otevřené obrany. Komličenko udržel míč a založil brejk, po kterém Ladra střílenou přihrávkou našel ve vápně právě Komličenka a ruský útočník dal už svou dvanáctou branku v sezoně.

Více gólů po 13 kolech v historii ligy měli jen Radek Drulák, který v roce 1996 stihl 13 branek, a o ještě jednu více David Lafata v roce 2011.

V závěru poločasu se ještě střelou z dálky prezentoval Mareš a po Komličenkově dorážce se domácí marně dožadovali penalty za ruku.

Po změně stran Bohemians tlačili, ale těžko se prosazovali do koncovky. Hilál pálil vedle, poté z otočky opět trefil jen prostor brankáře Šedy.

Snížení mohlo přijít v 70. minutě, kdy Hilál běžel od půlky sám na brankáře, ale zakončení bahrajnský útočník nezvládl a vůbec netrefil branku. Mladá Boleslav vzápětí definitivně rozhodla. Komličenko po brejku připravil šanci střídajícímu Džafičovi a ten přidal třetí gól.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
Branky: 6. Přikryl, 35. Komličenko, 76. Džafič. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Matějovský, Džafič, Mareš - Mašek, Bederka. Diváci: 2539.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Takács, Hůlka, Mareš - Matějovský (67. Kateřiňák), Hubínek - Ladra (85. Novák), Přikryl, Konaté (46. Džafič) - Komličenko. Trenér: Weber.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Reiter, F. Hašek, Bederka (80. Švec), Vaníček (46. Mašek) - Záviška (58. Vodháněl) - Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: