Hlavní obsah

Komňacký prohrál bitvu, ne však válku. Teplický Plíšek vyzdvihl morálku

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté udělali v sobotním utkání 14. kola proti Jablonci velký krok k tomu, aby se stali podzimním mistrem ligy. Na Stínadlech totiž svěřence kouče Františka Komňackého porazili 1:0 a na prvním místě tabulky mají dvě kola před koncem podzimu tříbodový náskok. „Štěstí stálo na naší straně. Vítězství je nesmírně cenné a vděčíme mu hlavně díky morálce mužstva,“ nechal se slyšet teplický trenér Jiří Plíšek.

Článek

Od začátku zápasu bylo patrné, že půjde o utkání, v němž rozhodne jediná branka. Chvíli měli v derby na severu Čech převahu Jablonečtí, potom se o slovo zase přihlásili svěřenci kouče Jiřího Plíška. Nejhlasitěji však o sobě dal vědět chvíli po začátku druhé půle teplický útočník Aidin Mahmutović. Ten napřáhl z velké dálky a díky tomu, že se míč po jeho střele od břevna odrazil do zad brankáře Michala Špita zpět do brány, se stal jediným střelcem utkání.

„Přiznám se, že ani nevím, jak se míč do branky dostal. Už jsem ho viděl jen v síti,“ řekl po utkání šťastný střelec Teplických. Ten také vyvrátil, že by střílel jen kvůli tomu, aby nemusel jít jeden na jednoho. „Nebál bych se jít na útočníka, ale viděl jsem prostor ke střele, a tak jsem to zkusil,“ dodal Mahmutović.

„Soupeř vyhrál, protože dal gól. To byl zásadní rozdíl mezi oběma mužstvy. Teplicím jsme se ve hře vyrovnali,“ nechal se slyšet kouč hostů František Komňacký. „Porážku nechci svádět na brankáře. Střela byla tvrdá a těžká. Svým hráčům nemám co vyčítat. Snad jediné, co nám chybělo, byla dobrá koncovka, kdy jsme nevyřešili dobře situace před brankou domácích. Prohráli jsme bitvu, nikoliv však válku. Teď se chystáme odpočinout a připravit se na Slavii. To bude opět utkání, kde půjde o šest bodů,“ dodal jablonecký trenér.

Podle Plíška rozhodlo štěstí

Ten nechtěl nic vyčítat ani zkušenému Pavlovi Drskovi, jenž byl při gólovém momentu Mahmutovićovi nejblíže. „Pavel mohl šanci přerušit, což neudělal. Možná Mahmutovičovi poradil, ať vystřelí, protože to bylo z velké dálky,“ zažertoval Komňacký. „Na Mahmutoviče jsme byli připraveni. Věděli jsme, že je rychlý a nebezpečný do kombinace, jeho schopnosti jsme si ale jinak pohlídali,“ těšilo hostující kouče.

Cenná výhra samozřejmě potěšila teplického trenéra Jiřího Plíška. „Souhlasím s tím, že se odehrálo těžké utkání. Pro nás bylo asi nejtěžším na podzim. Hlavně v prvním poločase jsme se nemohli dostat do hry. Kombinace byla na straně Jablonce. Ve druhé půli se to trochu zlepšilo. Přeskupili jsme hráče a díky tomu jsme se dostali i k té gólové šanci,“ řekl Plíšek. „Štěstí stálo na naší straně. Vítězství je nesmírně cenné,“ dodal.

Reklama