Hlavní obsah

Komplex penalta. Klokani nedali tři v řadě, neúspěšného střelce v Plzni odhalil jejich bývalý spoluhráč

Jako by je na Nový rok někdo začaroval. Fotbalisté Bohemians 1905 kopali letos tři penalty, všechny zahodili. Naposledy v nedělním prvoligovém duelu v Plzni selhal v této disciplíně kapitán Josef Jindřišek. I proto odjeli z Doosan Arény s prázdnou po porážce 1:3.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Joel Kayamba z Plzně, Josef Jindřišek z Bohemians

Článek

„Penalta je vždycky o psychice, tu v tréninku nenatrénujete. Nás to teď potkalo potřetí za sebou. Jde o nepříjemnou věc, protože nás stála body. Už je ale za námi. Věřím, že čtvrtou penaltu dáme," prohlásil trenér Klokanů Luděk Klusáček.

V lednu se chytal za hlavu Necid, který neproměnil pokutový kop proti Slovácku (porážka 1:3). Týden poté na Spartě pro změnu ruský záložník Ljovin (výhra 1:0). V Plzni oba napodobil Jindřišek, který pokutový kop na půdě Plzně nedal také v březnu 2019.

„Mohli jsme se vrátit do hry. Cítil jsem, že tým neproměněná penalta poznamenala, byl v útlumu. Potom už jsme nedokázali vývoj zápasu otočit," podotkl Klusáček. Jindřišek si vybral levý dolní roh, ránu však neutáhl. Jindřich Staněk, který vystihl směr střely, míč v klidu ztlumil v rukavicích. Přiznal, že mu pomohla rada obránce Milana Havla, bývalého Klokana.

„Byl jsem rozhodnutý, kam půjdu. Už před zápasem jsem studoval střelce penalt Bohemky, pomohl mi v tom i Havlis. Takže šlo o týmovou práci. Ale i kdyby penaltu dali, věřím, že bychom stejně vyhráli. Utkání hodnotím pozitivně, dali jsme tři góly. Musíme to však přenést do dalšího zápasu," řekl Staněk, který z pozice jedničky vytlačil Aleše Hrušku. Ukazuje, že sázka na něj byla správná.

„Mužstvu pomohl, má solidní formu. Nesmíme však zapomínat, že máme dva vynikající brankáře. Staněk dostal šanci, jsem rád, že ji takhle chytil," lebedil si trenér Adrian Guľa. Jeho mužstvu vlila chycená penalta do žil drajv, dvěma góly v rychlém sledu, které obstarali Bucha a Beauguela, zápas rozhodlo.

„Mohli jsme Plzeň potrápit víc. Některé útočné situace jsme ale řešili zbrkle. Například střelou z pětadvaceti metrů, která se povede jednou za delší čas," smutnil Klusáček, který tentokrát zvolil systém na jednoho útočníka. Probuzený střelec Necid začal na lavičce, na hrotu operoval Pulkrab.

„Že Necid nehrál od začátku? Nebyl v tom výkonnostní ani zdravotní problém. Chtěli jsme do hry dostat Pulkraba. Čekali jsme, že zápas z naší strany bude spíš o brejcích, proto jsme hráli na jednoho klasického útočníka," dodal Klusáček.

Reklama