Hlavní obsah

Končím, potvrdil Hejkal. Křivdu necítí, o Teplice má obavy

Teplice
Aktualizováno

Situace je kritická, proto dostal nůž na krk. Ze dvou zápasů na Bohemians a doma se Spartou vytěžit minimálně tři body. Trenér fotbalistů Teplic neúprosné ultimátum vedení klubu nesplnil, a tak Stanislav Hejkal na Stínadlech končí. Jeho odvolání potvrdilo vedenáí klubu, nástupce chce představit v nejbližších hodinách či dnech. Severočeši podlehli Spartě 0:1 a od sestupových příček je dělí pouhý jeden bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal během duelu se Spartou.

Článek

Věděl, do čeho jde. S mužstvem, jež oslabila rozsáhlá marodka, musel porazit Spartu, kde dřív působil jako asistent.

„Působil jsem pořád stejně. Současná situace není Hejkalův problém. Máme ztráty kvůli covidu, několik hráčů se svalovým zraněním. Těžká situace, musí se nějak vyřešit," vylíčil kouč do televizní kamery O2 TV Sport.

Ultimátum nesplnil, takže končí.

„Nevím, jak bych své pocity popsal. Křivdu necítím, spíš zklamání, že mé angažmá je u konce. Přeji však Teplicícm, aby se z problémů dostaly. Vlivem zranění a nemocí to bude těžké, ale věřím, že všechno zvládnou," neskrývá Stanislav Hejkal obavy.

Kotalovi je kolegy líto

Kolega z lavičky hostů je s ním solidární.

„Trénovali jsme se Standou na Kladně. Mrzí mě, jestli opravdu skončí. Takový je však trenérský život," lituje Václav Kotal, kormidelník Sparty.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Dominik Plechatý ze Sparty a Jakub Mareš z Teplic.

Teplickým hráčům není do řeči. Také oni dobře vědí, kolik uhodilo.

„O podmínce pro trenéry jsme věděli, byla řečena již před dvěma týdny. Věděli jsme, co bude následovat, když tři body ze dvou posledních zápasů nezískáme," říká zkušený Jakub Mareš.

„Během zápasu člověk na ultimátum nemyslí. Snaží se na hřišti plnit pokyny. Škoda, cítil jsem, že tým bojuje, ale nelepí nám to, gól pak vždycky dostaneme. Asi je to tak nastavené, že trenér Hejkal končí," líčí Mareš.

Oficiální ortel již padl

Jako by se proti Hejkalovi na závěr všechno spiklo. Zkušené Řezníčka a Vukadinoviče těsně před zápasem vyřadila nákaza, v duelu o všechno tak trenérovi chybělo osm lidí ze základní sestavy.

„Nemáme tak široký kádr jako Sparta, která si poradí, když jí tolik hráčů vypadne," kaboní se.

Jeho odvolání po více než dvou letech a 64 ligových duelech už je oficiální. "Trenér již po nepovedeném zápase s Libercem věděl o podmínce, kterou jsme mu stanovili a byl jí zisk tří bodů z následujících dvou utkání, což bohužel nesplnil. Přesto mu děkujeme za odvedené služby a přebudování kádru, na kterém se podílel," potvrzuje na klubovém webu ředitel Petr Hynek.

Hejkal je s odchodem smířený. „Musíme se postavit k situaci jako chlapi. Podmínku zisku tří bodů jsem nesplnil, takže Hejkalův konec v Teplicích. Nezačal ovšem zápasem se Spartou, v němž jsme vzhledem k okolnostem hráli velmi dobře," poukazuje loučící se kouč.

Představenstvo spolu se sportovním vedením ihned po utkání se Spartou zasedlo k jednání a nastalou situaci intenzivně řeší. "Věříme, že nový trenér bude představen v řádu hodin, maximálně dnů," avizuje Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články