Hlavní obsah

Konec Hapala v Baníku? Může to být velké téma, tuší bývalý ligový gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravou na jarní část Fortuna ligy prošli bez porážky (4–2–0), pak ale přišlo totální selhání. Fotbalisté Baníku Ostrava v sobotu podlehli 0:3 posledním Českým Budějovicím. A vzhledem k tomu, že je v úterý čeká těžký domácí zápas s Plzní a v sobotu neméně obtížný duel v Mladé Boleslavi, se spekuluje o možném konci trenéra Pavla Hapala. „Pokud tahle utkání Baník nezvládne, bude to velké téma,“ prohlásil bývalý prvoligový brankář Jakub Diviš v pořadu Přímák na Sport.cz.

Budějovické probuzení může pomoci sesadit Hapala. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Ostravanům v Budějovicích chybělo úplně všechno, outsider je naprosto zastínil. „Viděl jsem spoustu špatných výkonů, fotbalových i běžeckých. Kdyby to byli jeden nebo dva hráči, přemýšlel bych o tom jinak. Takhle ale beru porážku na sebe. Nebyli jsme dobře připravení,“ smutnil Hapal.

Vyjádřit se takhle po zimní pauze, kdy kouč Baníku mohl několik týdnů formu mužstva ladit? Pro fanoušky Ostravy, kteří věřili v jarní tažení za pohárovými příčkami, ošklivá facka.

„Možná měl na mysli, jestli soupeře trochu nepodcenili. Cítil z mančaftu, že nebyl v zápase mentálně,“ přemítal redaktor Sport.cz a mistr ligy se Slovanem Liberec Robert Neumann. „O Budějovicích se píše, že jsou jasným sestupujícím. K podcenění to svádělo,“ dodal.

I proto může duel s Plzní o budoucnosti Hapalova angažmá v Baníku hodně napovědět. Stejně jako následný střet s Boleslaví. „Mají strašně těžký program, k tomu navíc vybouchli v Budějovicích. Rozhodnou následující dva zápasy. Pokud se to povede, věřím, že Hapal bude mít silnou pozici,“ uvedl Diviš.

Pokud by ale Baník jak výkony, tak výsledky navázal na mdlé představení na hřišti Dynama, Hapalovou pozicí to výrazně otřese. A změna na pozici kouče by se nabízela. „Bude to velké téma. Už na podzim se o tom mluvilo,“ vzpomínal bývalý brankář Slavie či Teplic.

Skalp favorita naopak může výrazně nakopnout Budějovice. Ty s Baníkem ukázaly, že pod vedením Jiřího Lercha a jeho jmenovce Kladrubského přes zimu výrazně zapracovaly na defenzivě a slavily první ligový triumf od 7. října, kdy porazily 1:0 Karvinou. Navíc se bodově dotáhly na předposlední Zlín, který má ale k dobru utkání se Slavií. „Zápas jim sedl. Obrovské překvapení, Budějovice si nemohly přát lepší začátek jara,“ ví Diviš.

Reklama